ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2015 15:24:43

Na Benešovsku vzniknou další cyklostezky, jedna speciálně pro vozíčkáře

Na Benešovsku vzniknou další cyklostezky, jedna speciálně pro vozíčkáře

Vozíčkáři se už v létě budou moci projet po speciální cyklostezce na trase Trhový Štěpánov – Rehabilitační ústav Kladruby – Tehov.

Její zvláštní povrch je vhodný i pro invalidní vozíky. Na Benešovsku se na jaře otevřou milovníkům cyklistiky i nové trasy mezi Zbořeným Kostelcem a Týncem nad Sázavou. Projekty Středočeského kraje jsou spolufinancovány z Regionálního operačního programu.

„Vozíčkáři se budou moci pohodlně a hlavně bezpečně projet po cyklostezce, která vede přes krásnou přírodu. Jsem přesvědčen, že do regionu přibyde více turistů, které přiláká nejen krása a památky Posázaví, ale i možnost sportovního vyžití,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Podél více než čtyřkilometrové cyklostezky budou instalovány lavičky, mapy a informační tabule uzpůsobené tak, aby byly viditelné i pro turisty na invalidním vozíku. „Projekt „Cyklostezka vozíčkářům přátelská“ bude stát celkem 12,3 milionu korun, přičemž z evropských fondů je přislíbena dotace ve výši 8,4 milionu korun. Stavba má být hotová do konce července 2015,“ upřesnil náměstek pro regionální rozvoj Karel Horčička.

Nové dvě cyklostezky v úseku Zbořený Kostelec a Týnec nad Sázavou v podstatě nahradí současné cyklotrasy na dopravně zatížené silnici mezi Zbořeným Kostelcem a Říčany. Jejich vybudování bude stát dohromady přes 27 milionů korun a předpokládaná evropská dotace na ně má být přes 19 milionů. Na cyklotrasách se lidé projedou již na začátku května.

Středočeský kraj cykloturistiku silně podporuje a propaguje. S tímto cílem se zapojil také do projektu „Česko jede“, kde bylo prvním krokem uveřejnění cyklotipů v kraji na internetovém portále www.ceskojede.cz. K dnešnímu dni mají cyklisté ve Středočeském kraji k dispozici celkem 315,7 km cyklostezek. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama