Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2015 17:04:34

Kopie císařské koruny poputuje do Budějovic

Kopie císařské koruny poputuje do Budějovic

Rada kraje schválila zapůjčení kopie císařské říšské koruny, která je majetkem Středočeského kraje do Českých Budějovic.

Rada kraje schválila zapůjčení kopie císařské říšské koruny, která je majetkem Středočeského kraje do Českých Budějovic.

„České Budějovice pořádají v březnu výstavu při příležitosti oslav 750 let založení města. Ve výstavní síni historické radnice bude koruna jistě cenným a navštěvovaným exponátem,“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Výstava bude pořádána ve dnech 25. – 31. března. Oslavy založení králem Přemyslem Otakarem II. v roce 1265 však začnou již 10. března a budou pokračovat až do konce roku.

Věrnou kopii císařské koruny mohou občané vidět roku v kapli svatého Kříže nebo v Klenotnici na hradě Karlštejn. Národní památkový ústav ji tam vystavuje na základě nájemní smlouvy se Středočeským krajem. Ta umožňuje za zvláštních podmínek i omezené využití císařské koruny pro potřeby kraje nebo pro krajem schválené záměry.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama