Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2015 14:32:00

ANO se nám vybarvuje

ANO se nám vybarvuje

Marketingově-podnikatelský projekt Andreje Babiše – hnutí ANO – konečně odhalilo alespoň část své skutečné tváře.

V době kampaně před volbami do Poslanecké sněmovny v roce 2013 se totiž lidé kandidující za ANO schovávali za tvář samotného Babiše, případně za slogan, že „bude líp“.

Bohužel nespecifikovali okruh občanů, jichž se tato líbivá slova dotknou. Program se specifikací jednotlivých kroků či alespoň cílů, kterých chce ANO dosáhnout, chybí. Doposud byla absence programu pro hnutí spíše výhodou, avšak při hlasování o jednotlivých návrzích potřebujete mít program. Vždyť na jeho základě jsou politické strany voleny, aby se pak při dalších volbách mohly voličům zpovídat, proč nerealizovaly program, dostaly-li k tomu příležitost.

V ANO to až dosud fungovalo zřejmě dle instrukcí předsedy Babiše.  Bylo ovšem jen otázkou času, kdy se objeví oponenti vůči postupu předsedy hnutí Andreje Babiše – ministra financí, místopředsedy vlády, poslance a nepolitika. Tento stav je daný také tím, že Babiš na kandidátky nevybíral lidi, kteří by byli ideově spojeni, ale spíše známé tváře, jež měly přilákat (a zčásti také přilákaly) voliče. Na sněmu ANO pro samou kritiku svých koaličních partnerů nezbyl na program čas. Celkem vražedná kombinace, když si uvědomíme, že „nepolitici“ rozhodují o politických záležitostech bez jakýchkoliv programových východisek.

„Líp“ pak určitě nebude sociálně slabým studentům, neboť vláda nepodpořila návrh KSČM na zvýšení sociálních stipendií. Zůstává také otázkou, zda do budoucna bude líp seniorům, neboť již dnes například mezi některými poslanci zaznívá, že penzijní reforma z pera ministra Drábka není až tak špatná. Mají pravdu – pro bankovní ústavy je to obrovské sousto. Těm bude líp. Drtivá většina zbylých důchodců na to ale doplatí. A možná nejen u bank, ale například znovu i u lékařů. Líp nebude ani obětem exekutorů, neboť ani tento návrh KSČM pro omezení běsnění exekutorů a jasné vymezení jejich činnosti neprošel. Pro příště by si ANO mohlo za svůj slogan vzít například: „Prostě na neprivilegované lidi kašleme“. Aspoň by se zakládal na pravdě.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama