Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2015 7:36:36

Z porady profesionálních knihoven

Z porady profesionálních knihoven

V pondělí 2. března se v sále zastupitelstva Středočeského kraje uskutečnila porada pracovníků profesionálních knihoven kraje.

V pondělí 2. března se v sále zastupitelstva Středočeského kraje uskutečnila porada pracovníků profesionálních knihoven kraje. Přítomné uvítal i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„S rostoucí rolí sítě knihoven jako i sociálních, kulturních a komunitních center v krajích roste i role jejich podpory z kraje. Ta spočívá nejen ve schválené aktualizované koncepci regionálních funkcí knihoven, nejen ve výměnných knižních souborech  a v metodických poradách, ale i v dalších oblastech spolupráce. Chceme přes naši Středočeskou vědeckou knihovnu rozvíjet dosavadní vztahy, ale i nabízet nové služby,“ sdělil radní Štefek.

Středočeská vědecká knihovna v Kladně tak bude dovybavena skenovací linkou s příslušným pracovištěm, kde bude moci být prováděna digitalizace a zpřístupnění cenných děl včetně kronik. Rozšiřuje se kapacita technologického centra kraje, kam jsou ukládány naskenované dokumenty. Zároveň se pracuje na projektu knižního depozitáře.

„Jako v jiných letech kraj vyhlašuje i granty, z nichž jedno téma Fondu kultury a obnovy památek se týká Obecních knihoven,“ dodal radní Štefek.

Účastníci si vyslechli příspěvek Evy Svobodové z Národní knihovny na téma přispívání do Souborného katalogu ČR.

O regionální funkci knihoven ve Středočeském kraji promluvil ředitel Středočeské vědecké knihovny Jiří Mika. Představil rozpočet na regionální funkce pro rok 2015, vzdělávání knihovníků v roce 2015, informace o výměnných souborech pro profesionální knihovny.

Nezapomněl ani na tolik potřebné statistické výkazy za rok 2014 a bulletin Mezi námi.

Pak zazněl příspěvek o aktuálním dění ve Středočeské vědecké knihovně a zajímavé bylo i ohlédnutí za konferencí LIBCON v Hostivici.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama