Ing. Ludvík Hovorka

  • Šumice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2015 10:54:31

Teprve po zveřejnění všech smluv se zjistí, kdo informuje pravdivě a kdo ne

Teprve po zveřejnění všech smluv se zjistí, kdo informuje pravdivě a kdo ne

Tiskové prohlášení poslance Ludvíka Hovorky k reklamnímu sdělení PR servisu zveřejněnému v ČTK 2. 3. 2015 pod názvem „ČPZP žádné nemocnice nezvýhodňuje, konstatoval NKÚ“

Nemám potřebu uchylovat se k mediálním útokům jako ČPZP, ale jako poslanec a člen kontrolního výboru mám povinnost reagovat na kontrolní závěry NKÚ u ČPZP, které považuji za závažné.

Proto činím toto prohlášení: 

1) Vzhledem k zákonem stanovené mlčenlivosti jsem jako zpravodaj kontrolního závěru dosud na konkrétní výtky NKÚ vůči ČPZP reagoval jen na půdě Kontrolního výboru PS PČR a vzhledem k přítomnosti veřejnosti dosud jen v obecné rovině.

2) Nesdílím názor ČPZP, že její smluvní politika v kontrolovaném období byla nestranná a zcela korektní vůči všem zdravotnickým zařízením.  Nebráním se podrobné analýze jednotlivých bodů kontrolního protokolu ve veřejné debatě za účasti nezávislých odborníků.

Za tímto účelem žádám dle zákona 106/1999 Sb. ČPZP, aby zveřejnila veškeré smlouvy, které byly součástí kontrolního protokolu a zpřístupnila je tak pro veřejnou a otevřenou debatu. Pro vyváženost debaty uvítám, pokud ČPZP současně zveřejní vlastní vyjádření ke kontrolnímu protokolu, který měl dle vyjádření pana ředitele ČPZP uniknout do médií. 

3) Žádost o zveřejnění smluv zasílám otevřeným dopisem na vědomí i Ministerstvu zdravotnictví, protože v projednávaném návrhu zákona o zdravotním pojištění vláda navrhuje povinné zveřejňování všech smluv a smluvních dodatků.

4) Po zveřejnění všech příslušných smluv je možno vést věcnou a otevřenou debatu, ze které vyplyne, kdo informuje pravdivě, či nepravdivě a kdo zkresluje fakta o kontrolním závěru NKÚ. 

Ing. Ludvík Hovorka poslanec sněmovny PČR (KDU-ČSL), člen Kontrolního výboru PS PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama