ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2015 18:03:00

Buď budeme mít děti, nebo je po nás

Buď budeme mít děti, nebo je po nás

Jedním ze základních faktorů, které stojí za hrozícím pádem naší civilizace, je nedostatek dětí.

Zatímco dnešní porodnost v ČR činí 1,45 dítěte na jednu ženu, v nejúspěšnějších státech EU - Irsku a Francii - jsou dvě děti na jednu ženu v produktivním věku.

Pro srovnání, v afrických zemích, které jsou hlavním zdrojem migrace do zemí EU, je to 5 dění na jednu ženu. S každým desetiletím se tento trend prohlubuje a nezvrátíme-li ho, mohou se již současné generace Evropanů stát svědky pádu našeho společenského řádu v té podobě, jak ho po poslední staletí známe.

Jedním z faktorů, který rozhodne o našem bytí a nebytí je porodnost. Naše současná politická elita se nevěnuje tomuto jádru problému, ne. Oni radši budou dál pořádat politické tanečky okolo jeho důsledku jako je například otázka důchodů. Přitom bude-li naše průměrná rodina mít 2 - 3 děti, vystačíme si s prvním tak zvaným průběžným důchodovým pilířem a zůstane-li u nás porodnost na současné úrovni, nepomůže nám v budoucích desetiletích ani deset nových důchodových pilířů.

Společnost sestávající z důchodců, pobíračů   sociálních dávek, státních úředníků a několika málo procent pracujících lidí, se nevyhnutelně zhroutí jako domeček z karet. To není žádné strašení, nýbrž nevyhnutelné hospodářské pravidlo, které nemělo během lidských dějin výjimky. Volám potom, abychom se stali Nigérii, abychom snad zakázali porody, antikoncepci a zaměstnávání žen? Kdepak, právě v tom je ona pointa věci: Jediným naším trumfem je primát kvality nad kvantitou.

Stačí nastavit společenská pravidla tak, aby se nemohlo stát, že čtyřčlenná rodina se dvěma průměrnými pracujícími rodiči sotva vyjde s penězi. Dnes je to naší běžnou každodenní realitou. Zatím, co jedny ženy jdou pro udržení základní životní úrovně a kariéry na potrat, druzí si z našeho sociálního systému udělali business a již do konce života nebudou muset hnout brvou. Budou i nadále živeni bezdětnými pracujícími, topicími se v moři daní, byrokracie, dluhů a stoupajícího společenského napětí. Než tlak v tomto společenském kotli vystřelí pokličku až ke stropu, musí z něj naší politici vypustit páru, a to prostřednictvím narovnání systému ve prospěch lidí, na kterých tato země stojí: Lidí s prací a dětmi. A neměli bychom se k tomu bát podniknout nestandardní kroky - je to lepší, než standardně směřovat k vymření:

1. Proč jsme ještě nezavřeli hranice před imigranty ze zemí, které dnes již v celé Evropě působí problémy?

2. Proč místo byrokratického sociálního systému reálně a zásadně nespojíme platbu přímých daní s počtem vyživovaných dětí? Zatímco pracujícím párům by to zásadně usnadnilo pořízení děti, nepřizpůsobivým a byrokratům by to sebralo všechny trumfy z rukou!

3. Proč nenabízíme státní a obecní pozemky těm rodinám s dětmi, které jsou na nich připravené stavět domky? Umíte si představit, jak by u nás poskočila porodnost, kdyby prostředky vylité do církevních restitucí byly přesměrovány ve prospěch podpory rodin s dětmi?

4. Proč v naší zemi nefunguje elementární pravidlo, že matce s dítětem, které neplatí otec výživné, uhradí toto výživné stát, který si to potom s oním otcem vyřídí?

Každý z oněch konkrétních bodů vyžaduje další diskusi a propočet, žádná diskuse se již však nesmí vést o tom, zda tato nebo podobná opatření mají být přijatá. Naše společnost by se měla konečně vrátit k základnímu pudu sebezáchovy, jinak je pouze otázkou času, než vymřeme, či budeme porobeni svému nedemokratickému a nesvobodnému okolí. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama