Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2015 21:24:00

Výbojná ministryně za hnutí ANO

Výbojná ministryně za hnutí ANO

Existující napětí v koalici včera trochu ještě přivila ministryně za ANO Karla Šlechtová sérií vzkazů na sociální síti sociální demokracii pro špatné fungování.

Koaličního partnera si vzala na paškál také pro špatné čerpání evropských peněz v letech 2007 až 2013.

Paní Šlechtová je ministryní, která zatím ještě nic nepředvedla, tedy kromě občasných, víceméně přihlouplých, výšplechtů na sociálních sítích i jinde. Její vyjádření lze zobecnit, že všichni jsou hloupí a ona jediná je moudrá.

Pracovní výsledky jí řízeného ministerstva tomu ale nenasvědčují. Po tragickém čerpání z evropských fondů v letech Topolánkovy a Nečasovy vlády (2007 – 2013) toho mnoho asi již nemůže dělat, nežli sčítat vzniklé ztráty. Vydává však k tomu tématu poněkud zmatené tiskové zprávy, ze kterých je nicméně jasné, že došlo na má více než tři roky stará slova, že se ve finanční perspektivě let 2007 – 2013 nepodaří vyčerpat 100 až 150 miliard korun.

Paní ministryně však nedokázala zatím nastavit ani systém čerpání peněz z evropských fondů na nové finanční období let 2014 – 2020. Šlechtová jako šéfka rezortu MMR vůbec nerozumí problematice cestovního ruchu a tak se zbavila jediného odborníka, kterého na ministerstvu v této oblasti měla, bývalého šéfa CzechTourismu Vondrušky, který tuto funkci vykonával zdárně 10 let.

K. Šlechtová má ve své kompetenci, kterou tak zuřivě brání, a na kterou jí přitom nikdo nesahá, také bytovou politiku. Je to jedna z priorit vlády B. Sobotky. MMR zatím nezpracovalo ani čárku na programech pro výstavbu komunálních, sociálních a dalších bytů pro příjmově slabší a střední vrstvy obyvatelstva. Ministryně Šlechtová je zkrátka další personální Babišův omyl. Čím dřív si to „Velký šéf“ přizná, tím lépe bude pro něj i pro vládu.

Její silná slova na adresu koaličního partnera celou věc nezmění. Jsou v kontextu s jejími chabými pracovními výsledky spíše pro legraci. Paní ministryně by si zkrátka měla najít jiný job, než který dnes vykonává a kde neudělá tolik škody.

Jiří Paroubek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama