Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2015 14:32:00

Česká republika jako americké cvičiště? Děkujeme, nechceme!

Česká republika jako americké cvičiště? Děkujeme, nechceme!

Není to tak dávno, kdy jsem se pozastavovala nad záměrem české vlády dotovat Centrum pro občanskou společnost, za jehož názvem se skrývá placení amerických instruktorů, kteří mají školit východoevropany. Z čeho? Nevíme – asi z demokracie.

Co mě ovšem doslova šokovalo, byla zpráva českých médií o tom, že by na území České republiky měli přijít přímo američtí vojáci. V rámci operace Atlantic Resolve totiž chtějí Američané rozšířit svou vojenskou působnost ve střední a východní Evropě (mimochodem v současnosti se na evropském kontinentu nachází téměř sedmdesát tisíc amerických vojáků).

Tento krok vnímám od „světového policajta“ jako nepříliš vhodný k tomu, aby se podařilo mírovou cestou řešit ukrajinský konflikt a mírovou situaci ve světě vůbec. Stejně jako jsem bojovala proti umístění amerického radaru v Brdech, nebudu souhlasit ani s přijetím vojáků USA v naší zemi, pokud by k němu opravdu mělo dojít. Nevidím sebemenší důvod, proč bychom měli trpět v České republice jejich přítomnost. Pokud USA chtějí dělat vojenské manévry, ať si je dělají doma. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama