ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2015 14:43:35

Kněžmost na Mladoboleslavsku má opravené silnice

 Kněžmost na Mladoboleslavsku má opravené silnice

Nově opravené silnice v obci Kněžmost zlepší podmínky pro život obyvatelům i turistům.


V rámci projektu, který pomáhal financovat Regionální operační program (ROP) Střední Čechy, byly opraveny komunikace kolem mateřské školy a sportovního areálu. Tím došlo ke zpomalení dopravy a zvýšení bezpečnosti.

„Těší mě, že se podařilo dokončit další veřejně prospěšný projekt spolufinancovaný z dotace od Evropské unie. Kněžmost je jednou ze vstupních bran do Českého ráje. Mám radost z toho, že obyvatele i návštěvníky této nádherné části naší vlasti nově přivítá přívětivější tvář,“ řekl Karel Horčička (ČSSD), náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast regionálního rozvoje, který se dokončení projektu zúčastnil. Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnil také Václav Chytil, ředitel Úřadu regionu soudržnosti ROP Střední Čechy.   

V rámci projektu byly opraveny vozovky v celkové délce 568 metrů. Podařilo se zkvalitnit napojení na silnici II. třídy č. II/268, zvýšit únosnost komunikace a bezpečnost provozu, snížit prašnost, vybudovat bezbariérové chodníky i přechody přes komunikace a v neposlední řadě i zmodernizovat dopravní značení v lokalitě. Rekonstrukce dokončená vloni v prosinci stála celkem 9 milionů korun. Z toho ROP Střední Čechy se na akci podílel dotací ve výši 5,6 milionu korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama