Adam Šoukal

Není pirát jako pirát
  • Piráti
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2010 21:24:43

Plzeňští piráti kandidují na magistrát

Plzeňští piráti kandidují na magistrát

Česká pirátská strana podala samostatnou kandidátku ve volbách do zastupitelstva statutárního města Plzně. „Chceme na magistrátu zamezit korupci a neprůhledným zakázkám,“ říká Martin Potůček, lídr pro komunální volby v Plzni.

Volební program bude představen během několika dnů, nyní se pouze dolaďují poslední body. Hlavním tématem je otevřenost městské správy, transparentní účetnictví a zakázky města, viditelné na internetu od zadání až po smlouvu. „Každý občan má mít možnost vidět, jak se nakládá s jeho penězi,“ dodává Martin Potůček.

Na kandidátce České pirátské strany figuruje i člen Strany zelených, internetový publicista František Řezáč. „Pan Řezáč bude jistě zárukou, že chceme moderní a čisté město,“ říká Pavel Liška, dvojka na kandidátce ČPS a zároveň odborník na kulturu. „Na ochraně zbylé městské zeleně či podpoře výstavby kvalitních cyklostezek jsme se s ním shodli ihned,“ podotkl Liška.

Chceme reorganizovat městskou hromadnou dopravu a zaručit, že město splní své sliby a bude provedena komplexní koncepce plzeňské urbanistiky. „Nechceme hasit požár na poslední chvíli, jako tomu bylo u projektu nahrazení Domu kultury Inwest obyčejným obchodním centrem,“ říká Martin Potůček, místopředseda krajské organizace ČPS, který byl zároveň členem petičního výboru proti tomuto projektu.

„Hodláme věnovat pozornost i starší generaci a usnadnit a zpříjemnit jim život ve městě, rovněž chceme přehodnotit spolupráci města a neziskových organizací,“ říká Petr Vileta, třetí muž plzeňské kandidátky. „Plzeň by neměla být pouhou velkou kapsou s penězi, ale opravdovým partnerem,“ přidává se Lucie Enzmannová, kandidátka do magistrátu a zároveň členka jednoho z občanských sdružení na pirátské kandidátce.

„Nebudeme opomíjet ani problematiku sportu, ať už profesionálního, nebo rekreačního,” přidává se Petr Šebesta, další kandidující člen České pirátské strany.

Všechny kandidáty i naši koncepci budoucnosti města Plzně a okolí bude možno nalézt na stránkách plzen.volipiraty.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama