Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2015 13:27:00

Zveřejňujeme, co dosud občan neviděl

Zveřejňujeme, co dosud občan neviděl

Ministerstvo financí zveřejnilo na svých internetových stránkách rozhodčí nálezy v mezinárodních arbitrážních sporech s Českou republikou. Pokračuje tak v nastaveném trendu zvyšování transparentnosti resortu. Vyjádření ministra financí:

Arbitráže byly vedené s Českou republikou, a proto si myslím, že by občané měli mít možnost se s rozhodčími nálezy seznámit, což se v minulosti nedělo.

Arbitrážní spory s Českou republikou řeší nový interní arbitrážní tým Ministerstva financí, který vznikl se záměrem zefektivnit právní služby ministerstva, snížit výdaje na právní služby a tím i ušetřit peníze daňových poplatníků. Nový interní tým byl úspěšný již v několika velkých arbitrážních sporech.

Mezi zveřejněné rozhodčí nálezy patří i nález v zatím posledním v řadě sporů, ve kterých byla Česká republika úspěšná, a to ve sporu se společností Forminster Enterprises Limited ve věci údajného poškození její investice ve společnosti KOTVA.  Na internetových stránkách je také například zveřejněn nález ve sporu se společností European Media Ventures ve věci sporu o TV3 či nález ve sporu se společností InterTrade Holding ve věci CE Wood. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama