MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2015 9:56:00

Sociální dumping je realitou i v dopravě. Řeší se mzda

Sociální dumping je realitou i v dopravě. Řeší se mzda

Na plenárním zasedání Evropského parlamentu v Bruselu dnes proběhne debata o pracovních podmínkách v silniční dopravě. Poslanci se zejména věnují hlavnímu tématu posledních týdnů a měsíců - zavedení minimální mzdy v Německu (MiLoG).

Stejně jako řada dalších kolegů v Evropském parlamentu jsem ve věci minimální mzdy v uplynulých týdnech interpelovala Evropskou komisi. Chceme zejména vyjasnit podmínky, aby byla ukončena právní nejistota, která se týká dopravců.

Nelze zavírat oči před sociálním dumpingem, který je i v oboru silniční dopravy realitou. Na druhou stranu je nutné, aby jakákoliv legislativa byla v souladu s evropským právem a aby její uplatňování neznamenalo pro dopravce nepřiměřenou zátěž. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama