ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2015 23:18:40

Něco málo ke koloně vojenské techniky USA v ČR

Něco málo ke koloně vojenské techniky USA v ČR

Transport vojenské techniky USA v ČR


Vážení a milí přátelé.


Po dlouhé době je tu opět jeden z mála postřehů a mých názorů. Celou naši republiku opět zachvátila zpráva, která nedá mnoha lidem spát. Jako vždy jsem to nechtěl nijak komentovat, už jen pro to, že si myslím, že je kolem toho moc přehnaná medializace a tím i komedie. Bohužel mne jeden z článků na parlamentníchlistech.cz natolik překvapil a vyšokoval, že jsem se rozhodl napsat těchto pár slov. O jaké téma jde? O průjezd americké kolony naší republikou.


Velice mne rozhořčilo, když jsem se dočetl, že lidé demonstrující proti tomuto transportu budou popotahováni a snad i trestáni za to, že si hodí na tank vajíčko. Je to velice zajímavé a přiznám se, že komické. Troufnu si říct, že vajíčka už mají v naší zemi trochu tradici. Začalo to již bývalým předsedou vlády Jiřím Paroubkem. Nesouhlasil jsem s tímto činem, ale bral jsem to jako vyjádření nevole s osobou pana Paroubka, i když to byl způsob hodný hulváta. Pokračovalo to panem prezidentem Zemanem (nesmíme zapomenout, že tam byli i prezidenti jiných evropských zemí). V tomto ohledu jsem už byl trochu otřesený. Přeci jen je to hlava státu, ať už se to mnohým líbí nebo ne. Zvolili jsme ho v přímé volbě a měli bychom ho tedy uznávat jako prezidenta s nejsilnějším, tedy občany daným, mandátem. Pokud mám správné informace nikdo z obou pánů z toho nic dál nevyvolával. Nikdo za to potrestán nebyl. V případě pana Paroubka to chápu, ovšem co se týče pana prezidenta Zemana, tomu nerozumím. Takže na tank ne a na prezidenta naší země ano? Nepřijde Vám to také hloupé???


Nechci se zde zastávat demonstrujících, ani těch, kteří konvoj podporují. Je třeba si uvědomit, že jsme členy NATO a proto musíme plnit jisté dohody a závazky. Jsem velice překvapený, jakou váhu tomuto transportu přikládají naše media. Jen v loňském roce proběhlo těchto transportů hned několik a o žádném z nich se tolik mediálně nediskutovalo jako o tomto. Musím se tedy logicky zeptat, proč tomu tak je? Přijde mi, že tato akce je opravdu jen jednou velkou atrakcí a tedy provokací Ruska a prezidenta Putina. Přijde mi, že se USA opravdu snaží vyvolat na Evropském kontinentu válečný konflikt, který zachrání jejich ekonomiku. Co si budeme nalhávat, válka je jeden z největších byznysů. Rusko zaujímá jisté postavení k situaci na Ukrajině, kde se skupina oligarchů a nacistů snaží skrze občanskou válku převzít moc, a tím nejspíše kazí spojeným státům jejich plány. Chtějí Putina a Rusko vyprovokovat? Sám doufám, že tomu tak není, ale bohužel si jistý nejsem. Přesto však odsuzuji celé toto divadlo, které se kolem tohoto transportu odehrává.


Četl jsem mnoho článků, kde jsem se dozvěděl, jak jsou demonstranti proti konvoji špatní, a naopak, bylo jich také mnoho, které tvrdili jak je špatný transport. Nevím proč, ale toto téma opět značně rozdělilo občany naší republiky. Jeden článek mne však velice rozhořčil a nadzvedl ze židle. Blázni, šašci atd. Takto nazval jeden poslanec z TOP 09 odpůrce transportu. Nechápu a nerozumím tomu, jak může být poslanci našeho parlamentu trapně z občanů, kteří jen dávají najevo svůj názor. Pane poslanče, máte nás zastupovat, nikoli urážet! Pokud pan poslanec nerozumí svobodnému projevu občanů, potom si myslím, že nemá v PS P ČR co dělat. Myslím si, že poslanec by měl zastupovat všechny občany a neměl by hledět na to, zda je mu občan sympatický, nebo ne, jestli souhlasí s jeho názorem nebo ne. Dle mého mínění by měl pan poslanec krotit své vášně, aby brzy neměl na hlavě hnědé kolečko. Víme všichni od čeho. Toto jsou totiž přesně ti lidé, kteří dělají z našeho národa hlupáky, na které svět kouká jako na ňoumy bez vlastního názoru. Zdůrazňuji ovšem to, že nejsem příznivec, ani odpůrce transportu.


V jednom článku jsem se také dočetl, že příznivci kolony chtějí vítat Američany plzeňským pivem tak, jako to bylo po druhé světové válce. Nápad pěkný, ale myslím si, nevhodný. Měli bychom si uvědomit, že tenkrát to bylo opravdu osvobození po náročných letech okupace Hitlerovským Německem. Nedělejme z tohoto činu našich předků komedii.


A proto k závěru. Vajíčka nechme na velikonoce a Plzeňské pivo nechme nám, Čechům a přestaňme z naší republiky dělat Kocourkov plný zmanipulovaných hlupáků.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama