Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2015 4:31:00

Babišovnoviny kádrují a připravují změny ve vládě

Babišovnoviny kádrují a připravují změny ve vládě

Mezi vládními představiteli za hnutí ANO představil A. Babiš české veřejnosti již tři zcela neschopné ministry: Prachaře, Válkovou a také současnou ministryni pro místní rozvoj Šlechtovou.

Pro A. Babiše by smozřejmě bylo krajně nepříjemné vyměnit během krátké doby dalšího ministra, a tak se česká média, rozuměj Babišova a spřátelená média, včetně médií veřejnoprávních, snaží o celé Ťokově kauze mlčet a vůbec o věci nereferovat. Tak aby ji časem přikryl závoj zapomnění.

Bylo velmi zábavné vidět včera v televizi Ťokův lišácký úsměv, když vybízel hejtmany krajů k větší aktivitě při opravách silnic. Pan ministr byl Babišem prezentován jako odborník ve stavebnictví, ale zatím se chová pouze jako špatný marketingový fušer, který chce jen odvrátit pozornost od zcela zdevastovaného ministerstva dopravy a jeho organizací, kterou je v první řadě ŘSD. Tam se „odborníkům“ hnutí ANO povedlo ještě zvýšit krizi ministerstva dopravy, do které ho dostali jejich předchůdci typu V. Bárty.

Výzvy Ťoka a Babiše k hejtmanům, aby zvýšili investiční aktivity při modernizaci silniční sítě, jsou poněkud na hlavu. Kraje ještě ani nemají na tento účel slíbené peníze, snad je prostřednictvím ministerstva dopravy co nejdříve dostanou, tak jak mají začít stavět? Na základě pochybných příslibů ministrů, kteří za pár dní či týdnů již ministry ani být nemusí, se stavět skutečně nedá…

V dnešním úvodníku Babišových Lidových novin již likvidují zřejmě nejpracovitějšího člena vlády, ministra průmyslu a obchodu J. Mládka, a to jen proto, že se snaží vycházet vstříc mimo jiné také zájmům českých firem, které vyvážejí do Ruska.

Do čela resortu průmyslu a obchodu pak Lidové Babišonoviny navrhují T. Prouzu, takto protégé premiéra Sobotky na Úřadu vlády. Chtěl bych se pana Prouzy zeptat, ne, zda někdy ve fabrice pracoval, ale zda ji alespoň viděl. Nemyslím z dálky, ale zevnitř. Zda hovořil s managementem, s odboráři a s běžnými zaměstnanci nějaké fabriky. Zda například viděl alespoň nějaký velký hotel? A nemyslím přitom pětihvězdičkový bruselský hotel a jeho úžasnou francouzskou restauraci. A také zázemí hotelu – kuchyni, sklady… Zda někdy hovořil se zaměstnanci hotelu a zda má vůbec nějakou představu o ekonomické realitě všedních dní, anebo, stejně jako jeho šéf, premiér Sobotka, v ekonomické praxi nikdy nebyl.

Jiří Paroubek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama