Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2015 17:51:00

Všechny parametry soutěže jsou transparentně zveřejněny

Všechny parametry soutěže jsou transparentně zveřejněny

Vyjádření k zavádějícím informacím v Právu

Rád bych se ohradil proti nepřesným a zavádějícím informacím publikovaných v Právu. Autor článku zamlčel některé podstatné skutečnosti, které mu byly státním podnikem sděleny. Například že se jedná o rámcovou smlouvu s více dodavateli a každý konkrétní projekt nebo služba budou soutěženy v tzv. mini tendrech. Kritériem ve vypsaných soutěžích, pod touto rámcovou smlouvou, bude nejvýhodnější cena.

Státní podnik vyhlásil transparentní a otevřené veřejné zakázky malého rozsahu pro pokryti potřeb SPCSS na různé profily technických specialistů ve třech naprosto rozdílných oblastech (Solution a Enterprise architekti, síťoví a bezpečnostní specialisté, projektový management a provozní procesy).

Přihlásit se může kdokoliv, fyzická i právnická osoba. To, že byly publikovány současně, vychází ze situace, kdy nový státní podnik vznikl k 1.1. 2015 a tudíž některými kompetencemi zatím nedisponuje, nicméně jsou nutné pro zajištění činnosti či přípravu dalšího rozvoje. Termín pro podání nabídek byl stanoven s ohledem na potřeby SPCSS. Termín se týká pouze prokázání kvalifikace, profesní kompetence specialistů formou profesního životopisu a maximální ceny za den. Počítáme s faktem, že zpracovat nabídku je možné v řádu několika hodin. Nicméně pro zajištění ještě větší transparentnosti jsem rozhodl o prodloužení termínu pro podání do konce příštího týdne.

Všechny parametry soutěže jsou transparentně zveřejněny. Smlouvy jsou koncipované jako rámcové (podobně jako u právních služeb) a každý projekt nebo služba budou soutěženy v tzv. mini tendrech. Z podstaty je rozsah poptávaných služeb omezen časem a finančním limitem. Celková částka v součtu jednotlivých objednávek nesmí přesáhnout 2 mil. Kč pro každou zakázku. To samozřejmě neznamená, že musí být celá částka vyčerpána.

Podmínka o znalosti českého a slovenského jazyka u jedné z poptávaných pozic (projektových vedoucí) je samozřejmě míněna tak, že postačí znalost jednoho z těchto jazyků, u ostatních pozic může být komunikačním jazykem i např. angličtina.

Andrej Babiš, ministr financí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama