Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2015 20:08:00

Jakékoliv pozdržení zákona o loteriích není dobrá zpráva

Jakékoliv pozdržení zákona o loteriích není dobrá zpráva

Reakce Jana Bartoška na odložení spuštění zákona o hazardu

Jakékoliv pozdržení zákona o loteriích není dobrá zpráva, protože se tím zdržuje mimo jiné řešení právě těch nejhorších dopadů u nás až příliš rozbujelého hazardu.

Podle poslední studie je u nás až 150 tisíc rizikových hráčů. Těm se kvůli hazardu rozpadá život a trpí celé jejich rodiny. Navíc tu jde o ztrátu 5 až 16 miliard korun, které stát vydá každý rok na neřejšení patologických jevů s tímto problémem spojených. Nejdůležitější jsou právě ta opatření, která cílí na zamezení dostupnosti hraní pro lidi, kteří například berou sociální dávky nebo neplní základní závazky (placení alimentů). Důležitá je také včasná léčba patologických hráčů. Na příští koaliční radě toto téma otevřu a budu chtít znát konkrétní řešení a termíny, kdy bude nový zákon na světě a v jaké podobě.

Jan Bartošek
místopředseda KDU-ČSL a Poslanecké sněmovny

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama