ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2015 15:30:49

Žáci poděbradské hotelové školy pozvali hejtmana i své rodiče na ochutnávku

Žáci poděbradské hotelové školy pozvali hejtmana i své rodiče na ochutnávku

Hejtman Miloš Petera, rodiče i učitelé si vychutnali slavnostní menu připravené žáky z poděbradské hotelové školy.


Přípitek dobrým vínem či sektem, jarní salát s medovou zálivkou coby předkrm, vývar z hovězí oháňky se sýrovými nočky, krůtí špalíčky marinované v hořčičné omáčce s bramborovým pyré se sušenými rajčaty a pažitkou jako hlavní chod a dezert v podobě lanýžového dortu spolu s makronky s kávou – to je slavnostní menu, které pro své rodiče a pozvané hosty přichystali na páteční odpoledne žáci z 2.B Hotelové školy v Poděbradech. Akci uspořádali ve škole v rámci ukončení praktické odborné výuky. Pozvání na slavnostní oběd přijal také středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD). 

 „Myslím, že je to skvělý nápad, jak předvést, co se studenti po dvou letech výuky naučili. Výběr jídel byl lákavý, moc jsem si pochutnal. A k tomu noblesní obsluha. Odbornost při servírování přechází studentům rychle do krve a stávají se z nich brzy profesionálové,“ ocenil práci mladých hostitelů hejtman Miloš Petera.  

Příprava slavnostního banketu pro rodiče je na škole tradičním uzavřením studia v druhých ročnících. Studenti tím završují praktické vzdělávání v technice obsluhy a přípravě pokrmů. „Jedna polovina třídy připravuje pokrmy, zatímco jejich spolužáci obsluhují svoje rodiče na banketu. Druhý den si obě skupiny své role vymění,“ vysvětlila ředitelka školy Jana Podoláková. Uspořádáním banketu žáci potvrdí získané vědomosti a dovednosti. Od třetího ročníku již jejich praktické odborné vzdělávání pokračuje v partnerských hotelech. 

Hotelová škola Poděbrady připravuje už více než 45 let odborníky středního a vyššího managementu pro obory hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. „Velmi si ceníme toho, že škola je hodnocena jako jedna z nejlepších středních odborných škol nejen v rámci Středočeského kraje, ale v celé České republice. Svědčí o tom i trvalý zájem uchazečů, který každoročně v přijímacím řízení zajišťuje škole stoprocentní naplnění kapacity už v prvním kole, což se dnes mnoha jiným školám nedaří,“ uvedl hejtman Miloš Petera.

Škola se pravidelně zapojuje do řady evropských projektů, je členem AEHT (Asociace evropských škol hotelnictví a turismu), předává svoje zkušenosti ostatním odborným školám ve spolupráci s Národním ústavem odborného vzdělávání, např. v rámci projektu spolupráce škol a firem POSPOLU. V rámci vzdělávacího programu získávají žáci praktické odborné zkušenosti na pracovištích renomovaných čtyř- a pětihvězdičkových hotelů v Praze či v Krkonoších a na zahraničních stážích v Německu, Francii, Irsku, Španělsku a Švýcarsku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama