ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2015 15:39:13

V Doubravčicích mají novou školku i přiléhající silnici

V Doubravčicích mají novou školku i přiléhající silnici

V obci Doubravčice na Kolínsku nedávno přistavili novou budovu místní školky Doubravka a opravili komunikaci, která k ní vede.

 

„Děti tak mají nejen pěkné nové prostředí na hraní, ale také bezpečnější cestu, jak se k němu dostat. Je to ideální spojení dvou různých druhů projektů. Oba vyšly celkem na 9 milionů korun. Dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy vypomohla u obou projektů celkovou částkou 7 milionů korun. Evropské peníze tak opět napomohly vylepšit život v jedné z mnoha středočeských obcí,“ konstatoval náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád (ČSSD), který oba projekty slavnostně uvedl do života v pátek 27. března 2015.

Nová přístavba mateřské školy včetně nového vnitřního vybavení se začala stavět v srpnu minulého roku. Stála 4,5 milionu korun, z toho dotace z Regionálního operačního programu (ROP) Střední Čechy činila 3,5 milionu Kč. Novou budovu, která nabízí 20 míst pro děti, tvoří modul napojený na hlavní budovu stávající mateřské školy. S rozšířením kapacity bylo počítáno už při projektování současné školky, která je navržena formou modulového systému. Každý modul vytváří prostředí pro jednu třídu.

Rekonstrukcí prošla také komunikace, která začíná napojením na stávající silnici druhé třídy II/113. Vede okolo provozoven místních podnikatelů, sportovního areálu TJ Sokol Doubravčice a kolem zmíněné mateřské školy Doubravka. Dále se pak napojuje na obecní komunikaci.

„Dosavadní stav této komunikace byl žalostný. Na povrchu vozovky byla spousta výmolů i děr a držela se zde voda. Oprava byla nevyhnutelná. Díky rekonstrukci za 4,5 milionu korun došlo k citelnému zkvalitnění dopravní situace v obci, zvýšení bezpečnosti a k vytvoření lepších podmínek pro rozvoj podnikatelských aktivit. Projekt, který ROP podpořil částkou 3,5 milionu korun, navíc přispěje ke snížení negativních vlivů dopravy na životní prostředí,“ vysvětlil náměstek Semerád.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama