JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2015 8:32:00

Při blackoutu nás z krize vyvedou i dobrovolní hasiči

Při blackoutu nás z krize vyvedou i dobrovolní hasiči

Jihomoravský hejtman Michal Hašek se v sobotu 28. března 2015 zúčastnil shromáždění delegátů sborů dobrovolných hasičů okresu Blansko v Rudici.

Hejtman Michal Hašek přítomné delegáty informoval o výsledcích nedávno uskutečněného (26. března 2015) štábního cvičení Blackout JMK 2015, které vyzkoušelo součinnost jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému a dalších subjektů při dlouhodobém výpadku elektrické energie velkého rozsahu.

Michal Hašek konstatoval, že jedním ze základních poznatků, které vyplynuly z provedeného cvičení, je fakt, že při reálném blackoutu by se krizové řízení vedle profesionálních složek Integrovaného záchranného systému opíralo právě o sbory dobrovolných hasičů.

Jak hejtman uvedl, během devadesáti minut bylo v rámci štábního cvičení k dispozici až pět tisíc příslušníků těchto zásahových jednotek. Michal Hašek delegáty okresního shromáždění informoval také o podpoře Jihomoravského kraje sborům dobrovolných hasičů - letos kraj podporu dobrovolným hasičům navýšil na 50 milionů korun a z těchto prostředků je možné nyní opravovat také hasičské zbrojnice.

V průběhu slavnostního zasedání v Rudici hejtman Michal Hašek předal zlatou medaili JMK dlouholetému okresnímu starostovi dobrovolných hasičů Františku Nečasovi. "Dobrovolní hasiči na Blanensku mají moji úctu a respekt jako jeden z největších hasičských okresů u nás. Jde o 153 sborů a více než osm tisíc členů, z toho přibližně tisícovka mladých," uvedl hejtman Michal Hašek. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama