Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2015 12:04:38

Američané konečně osvobodí i Prahu……..

Američané konečně osvobodí i Prahu……..

Včerejší protestní akce proti americkému konvoji, stejně tak jako na druhé straně jeho plánované vítání "chlebem a solí" považuji za zbytečné a dokonce trochu úsměvné.

 Jedná se buď o nepochopení  nebo spíše o trapné politikum ze strany těch, kteří nejsou schopni uchopit jiná, opravdovější politická témata.


Kromě toho, že prezentace připravenosti USA pomoci spojencům, byla určena především pobaltským státům a Polsku, jsou Američané  v NATO také našimi spojenci. A průjezd pěti set "Amíků" naším územím na cestě do svých mateřských kasáren v Německu určitě není žádnou novodobou okupací Československa, podobnou té z roku 1968. 


Přesun konvoje schválila v rámci svých pravomocí vláda ČR a její souhlas jasně vyjadřuje sounáležitost a solidaritu naší republiky s ostatními členskými státy Severoatlantické aliance.


 Ostatně podobných přesunů nebo účasti jednotek NATO na vojenských cvičeních  na území České republiky se ročně uskuteční, dle informace z Ministerstva obrany, několik desítek. Stejně tak se, bez jakékoli větší publicity, jednotky naší armády pravidelně účastní cvičení a jiných společných akcí  NATO na území jiných členských států. Tak proč je kolem konvoje tolik křiku??

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama