ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2015 15:23:20

Hejtman Petera podepsal dohodu o partnerství pro zvýšení zaměstnanosti

 Hejtman Petera podepsal dohodu o partnerství pro zvýšení zaměstnanosti

Středočeský kraj začal spolupracovat s klíčovými institucemi na podpoře zaměstnanosti v regionu.

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD) podepsal v pondělí 30. března 2015 na půdě krajského úřadu v rámci Paktu zaměstnanosti Středočeského kraje Dohodu o partnerství s předsedkyní Krajské hospodářské komory střední Čechy Ivanou Chottovou a ředitelkou krajské pobočky Úřadu práce Středočeského kraje Renatou Malichovou.

„Podpora zaměstnanosti je pro náš kraj prioritní. Chceme podpořit nejen firmy, ale i školy, aby dobře připravovaly žáky v souladu s potřebami trhu práce. Zároveň musíme myslet i na lidi v produktivním věku a starší, kteří potřebují pomoci při hledání nové práce třeba formou nabídnutí rekvalifikace,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Cílem je snižovat nezaměstnanost v krajích s ohledem na specifika jednotlivých regionů. „Našim úkolem je zvolit optimální strategii pro rovnoměrný rozvoj regionu. Jedním z pilířů je právě zaměstnanost. Spolupráce mezi krajem a institucemi, které mají největší přehled o podnikatelském prostředí a potřebách pracovního trhu, je klíčová,“ uvedla předsedkyně Výboru pro regionální rozvoj Petra Šmejkalová (ČSSD).

Vytvoření Paktu zaměstnanosti vítá i náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Karel Horčička (ČSSD). „Pakt zaměstnanosti Středočeského kraje, který bude součástí systému Teritoriálních paktů zaměstnanosti, vytvoří mechanismus pružnějšího reagování vzdělávacího systému v návaznosti na potřeby trhu práce. Teritoriální pakty zaměstnanosti představují dobrovolné platformy pro řešení problémů trhů práce a vycházejí z konkrétních podmínek jednotlivých regionů,“ vysvětlil náměstek Karel Horčička.

Podle posledních údajů byla v kraji v únoru míra nezaměstnanosti 6,4 procenta. Úřady práce ve středních Čechách evidovaly na konci února 57 329 uchazečů o zaměstnání. Nejvyšší nezaměstnanost byla na Příbramsku, kde dosahovala 9 procent. Na Kolínsku činila 8,6 procenta. Nejpříznivější situace je tradičně v okrese Praha-východ, kde se nezaměstnanost pohybovala na úrovni 3,3 procenta.

Středočeský kraj má spolu s Pardubickým krajem čtvrtou nejnižší nezaměstnanost mezi jednotlivými kraji ČR. Z celkem 14 krajů je na tom nejlépe Praha následovaná Plzeňským a Královéhradeckým krajem. Průměrná nezaměstnanost v ČR k 28. únoru dosahovala míry 7,5 procenta.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama