Kristýna Světlíková

.
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2015 9:56:28

Zdánlivá pravda amerického konvoje a můj názor na povinné očkování

Zdánlivá pravda amerického konvoje a můj názor na povinné očkování

Od roku 2014 jsem za ČSSD členkou Komise pro cestovní ruch a zahraniční vztahy Rady města Turnova, tak je logické, že mě zajímají i události, které nesouvisí pouze s ČR. Druhá polovina mého textu, tedy povinné očkování dětí má mé jasné, ano!

Po vydání mého článku o průjezdu amerického konvoje přes naše území vzbudil tento článek poměrně rozpačité názory. V článku píši, že nesouhlasím s průjezdem aliančních vojsk přes Českou republiku.

Vím, že toto by správný a odpovědný politik neměl vůbec učinit, ale pokud taková situace přesto nastane měl by přiznat chybu a zareagovat na událost, tak jak bylo prvně myšleno. Rozhodla jsem se tedy, že svůj předešlý článek uvedu na pravou míru a vysvětlím, jak to vlastně mělo být chápáno. Doufám, že toto mé vyjádření pochopíte spíše v kladném než v záporném smyslu.

Tak za prvé, sice nesouhlasím nebo se mi spíše nelíbí průjezd aliančních vojsk přes naši republiku, ale holt jsme jednou členy NATO, tak se s tím, jako i další odpůrci budu muset smířit. Tento průjezd amerických vojsk se mi nelíbí z jednoho prostého důvodu, který je takový, že bychom neměli „papouškovat“ slova našich spojenců, ale měli bychom mít také někdy svůj vlastní názor, hlavně na poměrně důležitá fakta, kterým jsme v současné době svědky.

Také se mi nelíbí, jak „nejmenovaná“ ruská televize poskytuje svým občanům nepravdivé informace o konvoji v naší zemi, a to takové, že zde probíhají masové demonstrace proti americkému konvoji. Jak jistě všichni víte, s konvojem nesouhlasí pouze okolo dvaceti procent občanů naší země. Mohu se pouze domnívat, co má tento výmysl za účel, ale s jistotou pravdy vám toto nezodpoví nikdo.

Pokud by propukla 3. světová válka, tak si myslím, že spojenectví s USA by nám, jako České republice bylo jaksi k ničemu. Je to čistě můj názor, tak ho prosím respektujte. Samozřejmě mi je jasné, že každý nebude mít stejný názor, jako je ten můj, ale v tom, to přeci vše je, v diskuzi. Nejvíce se přeci jen naučíme kritikou od oponenta.

Ať si každý utvoří svůj vlastní, nezkreslený názor na průjezd amerických vojsk přes naši republiku, jelikož v neposlední řadě na to má své plné právo. Žijeme přeci v demokratické zemi.

Chci se ještě vyjádřit k dohadům o tom, zda očkovat či neočkovat děti. Ústavní soud sice už rozhodl, že rodiče musí i nadále nechat své děti povinně očkovat. Můj názor je takový, že pokud by ÚS rozhodl v opačném případě, tak by způsobil docela velikou chybu, jelikož neočkovat děti žádnou vakcínou mi připadá nezodpovědné. Ti rodiče, kteří takto smýšlejí, by své děti vystavovali poměrně velkému zdravotnímu riziku. Samozřejmě, že rizika s povinnou hexavakcínou existují, ale daleko větší rizika hrozí, pokud by se tato vakcína jako povinná zrušila.

Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví mluví jasně a poté samozřejmě i příslušná vyhláška, která upravuje členění a druhy očkování. Myslím, že tento zákon (i jeho připravovaná novela) je na naprosto standardní úrovni a ve svém znění představuje správné fungování moderní společnosti, alespoň v tomto ohledu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama