ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.03.2015 13:23:00

Tomio Okamura neměl jednat jako politický podnikatel. Musí to zaplatit

Tomio Okamura neměl jednat jako politický podnikatel. Musí to zaplatit

Usnesení konference a předsednictva hnutí Úsvit.

Konference vzala na vědomí výrok auditora bez výhrad o účetnictví Hnutí Úsvit a schválila výroční zprávu hnutí a uložila předsednictvu hnutí, aby schválilo a podepsalo výroční finanční zprávu hnutí tak, aby mohla být doručena do 1.4.2015 Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky.

Dále projednala závěry komise Jiří Stětiny k hospodaření hnutí, která byla zvolena všemi členy hnutí včetně Tomia Okamury a zavázala předsedu a předsednictvo k naplnění doporučení vyšetřovací komise. Proto předsednictvo vypovědělo smlouvy na propagaci Tomia Okamury ATM a 10 minutes kritizované Českou televizí.

Konference dále zavázala předsedu hnutí vyjednat ukončení smlouvy se společností Celsianus,  kterou sám vyjednal a podepsal. Pokud tak neučiní konference vyzvala předsedu, aby převzal osobní a hmotnou odpovědnost za případné soudní spory a vzniklé náklady z vypovězení smlouvy se společností Celsianus, která je na dobu určitou a jenž dle právních analýz byla Tomiem Okamurou uzavřena velmi nevýhodně bez řádné možnosti výpovědi.

Konference vyzvala předsedu hnutí k úhradě 560.000 Kč za dodání plánu volební kampaně do senátu a eurovoleb. Předseda měl totiž jednat z titulu své funkce a nikoliv jako politický podnikatel a kampaň nebyla hrazena, jak tvrdí Tomio Okamura, jím, ale přímo hnutím.

Na tiskové konferenci dále výkonný tajemník uvedl, že podal na základě pověření předsednictva trestní oznámení na bývalého místopředsedu hnutí Jaroslava Nováka, pro trestný čin pomluvy a vydírání. Výkonný tajemník dále vyzval, aby pokud předseda Okamura opakovaně uvádí, že investoval do předvolební kampaně 10 milionů korun ať předloží darovací smlouvy na uvedenou částku.

Dále vyzval předsedu, aby doložil ukončení smlouvy mezi předsedou Hnutí Úsvit Tomiem Okamurou a fyzickou osobou Tomiem Okamurou na mediální služby za 47 milionů za volební období.

Marek Černoch, místopředseda hnutí

Jan Zilvar, výkonný tajemník

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama