Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2015 11:10:15

Středočeský kraj se zapojí do oslav 700. výročí narození Karla IV.

Středočeský kraj se zapojí do oslav 700. výročí narození Karla IV.

V roce 2016 uplyne 700 let od narození Karla IV.

V roce 2016 uplyne 700 let od narození Karla IV. Toto výročí si v rozsáhlém projektu připomene i Spolek Otec vlasti Karel IV., který je iniciátorem oslav a členem prestižní Národní komise, která výročí na národní úrovni zaštiťuje a koordinuje.

„Po schválení zapojení kraje do projektu v srpnu 2014 jsme nyní udělali další krok, doporučili jsme Zastupitelstvu podporu spolku ve výši 400.000 Kč. V rámci této akce, kterou podporuje Czechturism i Asociace krajů, dojde k propagaci našeho kulturního dědictví i souvisejících turistických produktů,“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Cílem národního výročí je rozšířit povědomí o Karlu IV., přínosech jeho vlády, podpořit vnímání tohoto panovníka jako klíčové osobnosti pro Evropu 14. století, zdůraznit jeho diplomatické schopnosti jako protiváhu agrese a válek, zviditelnit Českou republiku a zapojit do aktivit co nejvíce subjektů, krajů, měst, obcí a spolků.

K obcím a městům, které jsou provázány s Karlem IV., tzv. Karlovským místům, bude směřovat též žádost o spolupráci.

Pro propagaci Středočeského kraje budou využity zejména modul Středočeský kraj za vlády Karla IV., multimediální průvodce a putovní výstava.

Projekt „Putování za Karlem IV. u příležitosti 700. výročí jeho narození“ má vícezdrojové financování, v hodnotě necelých 75 milionů Kč bude podpořen z větší části z Integrovaného operačního programu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama