Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2015 22:33:00

Jsem rád, že vláda našla cestu, jak našim krajanům na Ukrajině pomoci

Jsem rád, že vláda našla cestu, jak našim krajanům na Ukrajině pomoci

Premiér a ministr vnitra navštívili krajany přesídlené z Ukrajiny

Premiér Bohuslav Sobotka dnes společně s ministrem vnitra Milanem Chovancem navštívili v Červené nad Vltavou české krajany, kteří byli do ČR přesídleni z  Ukrajiny. Při setkání se premiér s ministrem zajímali o aktuální situaci rodin  krajanů  a  možnosti,  jak  urychlit jejich plnou integraci do české společnosti.

„Jsem  velmi  rád,  že  vláda našla cestu, jak našim krajanům na Ukrajině v těžkých  chvílích,  spojených  s  ozbrojeným  konfliktem,  pomoci.  Všichni občané,  kterým  vláda  s  přesídlením  pomohla,  mají  kompletní asistenci českého  státu  a  postupně  se začleňují do běžného života,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Vláda  o  možnosti  přesídlení  krajanů  žijících v zahraničí rozhodla svým usnesením  v  prosinci  2014.  Programem  vláda  reagovala  na informace od krajanů  z  Ukrajiny,  kteří  v  průběhu  minulého roku začali s ohledem na situaci v regionu projevovat zájem o přesídlení do vlasti svých předků. Vláda  se  přihlásila  k  tomu, že krajanům, tedy cizincům s českým původem žijícím  v zahraničí, nabídne pomocnou ruku, ať žijí kdekoliv. V lednu 2015 proto ministři vyčlenili na přesídlení krajanů 66 milionů korun.

V  rámci  programu  přesídlení  krajanů  získalo  zatím povolení k trvalému pobytu  135  občanů.  Do České republiky jich v průběhu března přicestovalo 85,  z  nichž dva už hotel Vltava v Červené nad Vltavou opustili a našli si ubytování  i zaměstnání. Osm dětí v současnosti navštěvuje základní školu v Milevsku.

Kromě  dočasného  ubytování  stát  krajanům  ve  spolupráci  s Arcidiecézní charitou Praha  pomáhá  např.  s hledáním práce i vlastního bydlení. Kromě toho absolvují krajané kurzy, které jim pomohou ke snadnější integraci do české společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama