Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2015 9:39:23

Bylo tu zbytečně překonvojováno a nemyslím si to jen já.

Bylo tu zbytečně překonvojováno a nemyslím si to jen já.

Nemám nic proti americkému vojenskému konvoji, který nedávno brázdil naše silnice (nikdy by mě nenapadlo proti němu protestovat, ani ho nějakým způsobem oslavovat), ale co se týká humbuku kolem něj – co bylo moc, to bylo příliš.

Ať se člověk podíval na jakákoli média, všude se konvoj rozebíral (málem jsme se i dozvěděli, jaké měli vojáci spodní prádlo) a to jak pozitivně, tak také negativně. Těch pozitivních reakcí bylo samozřejmě o hodně více, jelikož si lidé uvědomují, že jsme součástí Severoatlantické aliance. Té aliance, která byla vytvořena pro případnou vojenskou obranu. Já jen doufám, že bude pouze svému obranému účelu sloužit i do budoucna a že nikoho nikdy nenapadne něco jiného. Z některých názorů a komentářů mám totiž dojem, že na to někteří lidé nemají stejný názor jako já a zbytečně se snaží přilévat olej do ohně, jako by si mysleli, že chrastění zbraněmi je východiskem k řešení problémů. Nikdy tomu tak v minulosti nebylo a jsem přesvědčen, že tomu tak být nikdy nemá a nesmí.

Po 17. listopadu 1989 jsem si nikdy nemyslel, že slovo mír, které se za komunismu velice používalo a viselo skoro na všech budovatelských transparentech, až to bylo protivné, bude mít po pětadvaceti letech svou velkou symboliku. Všichni musíme udělat maximum pro to, aby u nás a v celé Evropě nebylo slovo mír jen slovem, ale samozřejmým a stálým jevem, o který se budeme starat a nikomu nedovolíme, aby tomu bylo jinak.

Velice mě totiž straší události, které se dějí na Ukrajině, kde byl před rokem nedemokraticky svržen bývalý prezident a od té doby se zúčastněné strany nedokáží diplomaticky domluvit na řešení situace bez použití zbraní, což by mělo být ze všeho nejdůležitější a vždy na prvním místě.

Ještě závažnějším problémem je podle mého názoru vznik teroristické organizace Islámský stát, který páchá nedaleko evropských hranic neuvěřitelná zvěrstva na základě nábožensko-nenávistné ideologie. Je potřeba, aby všichni evropští politici byli rozumní a v žádném případě nedopustili, aby tato ideologie prorostla do Evropy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama