JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2015 9:01:00

Dragouni znovu v Čechách. Sláva, už jsou pryč

Dragouni znovu v Čechách. Sláva, už jsou pryč

Jízda dragounů, jak byl nazván s nepřijatelnou historickou paralelou pobyt vojáků NATO v ČR, aby demonstrovala podřízenost evropských národů americké armádě, pokud by se jako evropští spojenci snad cítili ohroženi válkou na Ukrajině, je za námi.

Několikadenní, zbytečná, ale nutno dodat dobře propracovaná mediální kampaň, která byla jednoznačně zaměřená na PR Spojených států amerických, které nás přišly podpořit a ochránit proti prý ruskému agresorovi, tak skončila.

Sláva,  že už jsou pro tentokrát pryč.

Jediné pozitivní na celé té mediální blamáži plné polopravd a prefabrikovaných výzkumů je, že český národ, dle očekávání některých, nerozdělila na dvě nesmiřitelné skupiny, na jedné straně odpůrci této dobře promyšlené vojenské přehlídky a na druhé straně příznivci, kteří i přes nepřízeň počasí mávali hrdě a poslušně americkými vlajkami, jako by nás zrovna osvobodili.

Obě tyto skupiny se stejně nakonec sešly v hospodě u piva a s nimi v některých případech i američtí vojáci. Co si o tom myslet? Jednak si musíme položit otázku, proč byl použit tento marketingový nástroj? Dále si položme otázku, proč u toho bylo obcházení ústavy ze strany vlády? A opravdu stačilo, aby vojáci nasadili americké úsměvy a skutečně část národa jim podlehla?

Jisté je, že někteří Češi dali přednost před národní individualitou či evropskou sounáležitostí v hrsti pomyslné americké orlici na střeše. Málokdo si však uvědomil, jaké následky tato propracovaná vojenská přehlídka přinesla, nebo spíše přinese. Cíl byl totiž evidentní, oddělit Evropskou unii a státy s ní souznící od Ruska a jeho partnerů.

Důvodů je přitom několik. Například udržení si vlivu USA v Evropě, což je jediné, co této zemi zbývá. V konkurenci se zeměmi BRICS je totiž tato země hodně pozadu. Kontinentální spolupráce mezi Ruskem s ostatními státy Evropy by zajisté zadlužené Spojené státy americké značně oslabila, ekonomicky i mocensky. A to USA nechtějí dopustit, zbývá tedy armáda na cizím území. A tak nasadily onen nejtěžší kalibr - válečnou propagandu, americký úsměv a vyrazily napříč Evropou. A výsledek? Posuďte sami! 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama