David Pazdera

Marxismus je všemocný, protože je pravdivý.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2015 20:35:42

Informace z únorové Prahy

Informace z únorové Prahy

Dne 12.února 2015 obdrželo představenstvo Revolučního svazu přátel Ernsta Thälmanna (RFB) pozvánku na manifestaci proti kapitalismu a vzpomínkovou akci k výročí Vítězného února roku 1948.

Pozvánku zaslal český člen RFB David Pazdera, jménem komunistické mládeže. Setkání se uskutečnilo u hrobu Klementa Gottwalda - prvního komunistického prezidenta ČSR.RFB zde zastupoval soudruh Karl-Heinz Wendt.

"Na pozvání českých a slovenských komunistů jsem se jako zástupce RFB zúčastnil manifestace a vzpomínkové akce na oslavu únorového vítězství pracujících v roce 1948. Setkání se konalo 21. února u hrobu Klementa Gottwalda v Praze-Olšanech za přítomnosti asi padesátky, zejména mladších reprezentantů různých komunistických a levicových organizací z České republiky a Slovenska. Řečníci z obou zemí využili této příležitosti k ostré kritice svých vlád a zdůraznili nutnost bojovat za lidsky důstojnou socialistickou společnost. Hlavním heslem bylo: Co si nevybojujeme, to nikdy nezískáme.

Jako první promluvil předseda VZDORU-strany práce Stanislav Pirošík ze Slovenska. Za českou stranu vystoupil člen vedení KOMUNISTICKÉ STRANY ČESKÁ 21. S recitací, v současném režimu cenzurovaného věhlasného basníka Konstantina Biebla a basnířky Marie Kratochvílové vystoupil David Pazdera. Oba řečníci ve svých projevech zdůraznili, že současná orientace Komunistické strany Slovenska (KSS) a Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) na parlamentní činnost není komunistická.

Akce se konala u hrobu Klementa Gottwalda a dalších představitelů revolučního hnutí, jejichž ostatky byly po kontrarevoluci převezeny z mauzolea na Vítkově na Olšanský hřbitov. Asistence policie, svým rozsahem, neodpovídala počtu účastníků setkání, zásahla však proti antikomunistům, kteří se snažili narušit důstojnost akce s papíry, popsanými hesly jako "zrůdy rudý" (to je vyvolávání nenávisti vůči skupině obyvatel) "málo bylo Mašínů" (což je schvalování bestiální vraždy a terorismu) či zde měli srp a kladivo s rovnítkem k hákovému kříži (což je propagace fašismu). Pochybujeme však, že by byl za tyto skutky dnešním režimem někdo z nich postižen.

Zdravice zástupce Revolučního svazu přátel Ernsta Thälmanna

Milí čeští a slovenští přátelé!

S radostí jsme přijali Vaši pozvánku na dnešní setkání při příležitosti výročí Únorové revoluce roku 1948. Zde při hrobu Klementa Gottwalda si právem připomínáme obětavý boj komunistů, který pokračoval budováním socialistického společenského systému v Evropě. Při této příležitosti je nutné jmenovat i spolubojovníky Klemanta Gottwalda - za všechny představitele jmenuji komunisty Georgie Dimitrova, Ernsta Thälmanna a další nejmenované komunisty a jejich spojence ze všech vrstev obyvatelstva. Ti všichni, s nasazením vlastních životů, pomohli zlikvidovat fašismus a začít budovat socialismus. Pod tlakem současného politického vývoje v Evropě, především na Ukrajině, vyzýváme všechny pokrokové síly, aby se rozhodně postvily proti násilí a válkám. Patří k tomu také boj proti současnému falšování historie. Právě falešný výklad historie je jedním z podpůrných elementů nelidské a zničující politiky kapitalismu. Právě při příležitosti 70.výročí vítězství SSSR a jeho Rudé armády - 9.května 1945 - nás zavazuje k pevné jednotě v boji proti fašismu a válce. Musíme se zasadit o to aby se prostřednictvím internacionální semknutosti levicových sil posílil náš bojový potenciál.

Pokračujme společně, v duchu Klementa Gottwalda a Ernsta Thälmanna, v našem boji proti fašismu a válce!

Ať žije proletářský internacionalismus!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama