ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2015 12:45:07

Prezident komory na návštěvě příbramské radnice

Prezident komory na návštěvě příbramské radnice

Příbramskou radnici dnes dopoledne navštívil prezident Hospodářské komory ČR Ing. Vladimír Dlouhý, CSc.

Vladimír Dlouhý přijel do našeho města na pozvání Okresní hospodářské komory Příbram. Po návštěvě u starosty Jindřicha Vařeky zavítá prezident HK ČR například do firmy ZAT, a. s., a Kovohutě Příbram nástupnická, a. s. Jeho celodenní program v našem regionu vyvrcholí v pozdním odpoledni na setkání podnikatelů v Penzionu Nový rybník u Obořiště. 

Starosta města Jindřich Vařeka a místostarosta Václav Švenda hovořili na setkání s prezidentem HK ČR mimo jiné také o spolupráci města s komorou a s místními podnikateli. Debaty se účastnili také Ing. Vladimír Kovalčík, předseda představenstva OHK Příbram, a Ing. Leopold Roule, místopředseda představenstva OHK Příbram.

Pan prezident HK ČR se zajímal o situaci na trhu práce a zaměstnanosti v našem regionu. „Jako nejpalčivější problém vidíme samozřejmě nezaměstnanost a s panem Vladimírem Dlouhým jsme hovořili o tom, jak v tomto směru může komora našemu městu pomoci,“ uvedl místostarosta města Václav Švenda na téma nezaměstnanosti s tím, že společně se starostou města Jindřichem Vařekou prezidentu komory popsali také výhody pro investory v naší lokalitě: volné pracovní síly a blízkost k hlavnímu městu. „To, že v zimních měsících dosahuje nezaměstnanost v našem městě téměř 15%, může být paradoxně pro investory velkou výhodou,“ upozorňuje na tento fakt Vařeka.
„Další velkou výhodou je také to, že v Příbrami je řada středních škol a hlavně tradiční a kvalitní průmyslovka, která ročně vyprodukuje až 110 absolventů technických oborů. Kvalitních pracovních sil je zde tedy víc než dost,“ zdůraznil starosta Jindřich Vařeka a místostarosta Václav Švenda dodal, že hospodářská komora přislíbila městu Příbrami ve věci nezaměstnanosti pomoc a to právě díky svým kontaktům na investory. Jak v Čechách, tak i v zahraničí.

Pavlína Svobodová, tisková mluvčí radnice
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama