Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2015 12:34:16

Němcová a rady nad zlato

Němcová a rady nad zlato

Dlouhotrvající jednání české vlády ohledně cesty Miloše Zemana na oslavy 70. výročí konce 2. světové války v Moskvě nic nevyřešilo.

Povídání „o ničem“ a jak se hezky česky říká: „Dělání z komára velblouda“. I tak se dá definovat kauza, která je více méně uměle rozdmýchávána. Ještě jsme zdaleka všichni nezapomněli na kauzy, které české vládní politiky provázely v minulosti. V živé paměti máme i sliby představitelů ČSSD týkající se církevních restitucí. Současní ministři sociální demokracie měli slibů, že restituce nedopustí, plná ústa po celou dobu volební kampaně. Neváhali slíbit i nemožné. Dnes je vše zapomenuto a pánové si velmi notují s KDU-ČSL a představiteli ANO. A zřejmě v domnění, že odpoutají pozornost od sebe, přiživují spor o cestě prezidenta do Moskvy. Co se týče pravicové opozice a její „tiskové mluvčí“, poslankyně Němcové, měla by tato poslankyně, jež má na triku mnohá chybná rozhodnutí pravicových vlád, zpytovat své svědomí a ne moralizovat člověka, který se chce poklonit památce padlých jako zástupce země, za kterou ruští vojáci položili své životy. Kdyby Rudá armáda naši republiku neosvobodila, těžko by Němcová pronášela svá odsouzení vůči prezidentovi na půdě Parlamentu ČR. Nesoudnost a zloba, které z nich čiší, jsou ostudou ve vztahu k těm, kteří v této hrozivé válce ztratili své drahé, i těm, kteří se snažili pomoci k osvobození naší vlasti. Tak jako se delegace českých politiků zúčastnila oslav vylodění spojenců v Normandii, měli by i čeští politici vzdát čest památce rudoarmějců padlých v této hrozivé válce. A pokud tak neučiní, nechť nekritizují prezidenta Miloše Zemana, neboť změnit dějiny nelze a mnozí z našich občanů, jejichž rodiny byly krutou válkou poznamenané, nesou tuto aroganci velice těžko. Rusko má dnes 2,5 milionů veteránů, kteří tuto válku v některé z jejích etap zažili, a proto výroky poslankyně Němcové nelze jinak, než považovat za nemístné.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Evropského parlamentu za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama