Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2015 9:46:45

Starosta přivítal v Náměšti europoslance Tomáše Zdechovského

Starosta přivítal v Náměšti europoslance Tomáše Zdechovského

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) zavítal ve čtvrtek 9. dubna do Náměště nad Oslavou. Na radnici se setkal se starostou Náměště Vladimírem Měrkou, místostarostou Kotačkou a také s radním a zastupitelem Petrem Širůčkem a Petrem Krátkým.

 Hlavním tématem jednání byla budoucnost Jaderné elektrárny Dukovany a pro region nutná výstavba 5. bloku. V listopadu 2014 právě na pozvání europoslance Zdechovského navštívil starosta Měrka společně s předsedou Energetického Třebíčska Vítězslavem Jonášem a dalšími starosty z regionu Evropský parlament. Česká delegace se setkala s českými europoslanci a ptali se jich na to, jak Evropská unie může zasáhnout do rozhodování o české jaderné energetice. „Přijeli jsme s jasnou odpovědí, že jaderná energetika a rozhodnutí o stavbě nového jaderného zdroje je plně v kompetenci české vlády a že si to musíme vyřešit u nás doma. Evropa nám nebude dělat problémy,“ shrnul Měrka. Na oplátku pak pozval europoslance Zdechovského do Náměště, který nabídku využil právě 9. dubna v rámci svých poslaneckých dnů.

„Je důležité do roku 2018 rozhodnout o jádru v České republice. A Evropa to rozhodnutí přijme. Ale postoj České republiky musí být jasný. Osobně jsem o tom hovořil s premiérem Bohuslavem Sobotkou a věřím, že i díky vaší práci z regionu se podaří pátý blok v Dukovanech postavit,“ sdělil Tomáš Zdechovský. Starosta Měrka ocenil spolupráci s europoslancem Zdechovským. „Jsem rád, že jsme s panem europoslancem v kontaktu a že chápe a také nám pomáhá. Pro region je budoucnost elektrárny opravdu zásadní,“ řekl starosta Měrka.

Tomáš Zdechovský nebyl v Náměšti poprvé. Naposledy asi před půl rokem. „Náměšť je krásné město, mám to tady moc rád. Vloni jsem tady přednášel na faře, mám rád váš zámek a vždycky milé přijetí. Věřím, že se mi podaří přijet na Folkové prázdniny,“ hodnotil při odchodu z radnice Zdechovský.

Další zastávka byla na letecké základně. Na letecké základně přivítal vedení města a europoslance velitel základny Miroslav Svoboda, který před americkými letouny vysvětlil důvody výcviku. „Je to vlastně standartní záležitost spolupráce mezi našimi partnery. Rozbíháme ho dnes a ukončíme v pátek 17. dubna. Účelem výcviku je zdokonalení našich procedur přímé letecké podpory s našimi partnery a ověření kompatibility z obou stran a schopnosti spolupráce nejenom při výcviku ale i v rámci případných operací,“ vysvětlil Svoboda. S velitelem americké jednotky hovořil Zdechovský o bezpečnostní situaci v Evropě a také nahlédl do coqpitu letadla A-10 Thunderbolt. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama