Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2015 22:45:36

Jaká je Praha 11….?

Jaká je Praha 11….?

Již poměrně dlouho posloucháme i čteme o tom, jaká je Praha 11, co vše se zde dělo a jak je vše z minulosti špatné. Již dlouho jsme nečetli ani neslyšeli ani milé ani příjemné zprávy o naší městské části.

Snaha nového vedení hanit absolutně vše mi přijde nesmysluplná a doufal jsem, že doba, kdy opakovaná lež se stává pravdou je pryč. Pletl jsem se?

Tak se pokusím přidat  pro změnu několik pravdivých údajů o Jižním Městě. Jak ukázal návrh rozpočtu pro rok 2015, tak pokladna MČ nebyla zdaleka tak prázdná, jak se někteří snažili obyvatelům namluvit - zůstatek cca 60 mil. Kč, které zapojilo nové vedení MČ, není málo.

Kupodivu nedošlo ani k ukončení činnosti akciových společností, jak někteří slibovali ve svých předvolebních heslech, protože je evidentní, že fungují a mají smysl. Je díky nim poskytován servis bytovým družstvům, je zajišťován úklid, starost o zeleň a je díky nim postaráno o naše seniory.

Dále bych rád uvedl, že máme z předchozích období regenerované všechny Mateřské školy, většinu škol základních.  Kupodivu se daří umístit do mateřských škol absolutní většinu žadatelů. Zároveň již předchozí vedení nastartovalo regeneraci MŠ Janouchova.

Máme sportovní areál 11VS, který nejen že není tvořen jen bazénem, ale i sportovní halou a bazénky pro plavání kojenců a pro rhb cvičení a plavání. A přes všechny možné a nesmyslné výtky jsou všechny tři haly hojně využívány a navštěvovány a jen plavecký bazén přináší MČ výnos z nájmu ve výši 3mil Kč.

Přes vše uváděné máme na Jižním Městě další sportovní halu a nespočet sportovních klubů, o kterých se přes jejich dlouhodobě skvělé výsledky a reprezentaci Prahy 11 nepíše. Máme tři významné fotbalové kluby, máme dva florbalové oddíly, máme volejbalový oddíl, který se stará o děti od přípravky a jehož družstva se pravidelně umísťují na čele Pražských nejvyšších soutěží, a reprezentuje naší MČ i v rámci republikových soutěží. Z předchozího období pokračuje projekt atletika do škol, máme na našem území významný oddíl sportovní gymnastiky a tak dále bych mohl pokračovat.

K centrálnímu parku přibyl před lety i park Chodovský a park u 11VS.

Většina bytů na naší MČ je již ve vlastnictví jejich obyvatel ať již ve formě družstev či osobního vlastnictví. A mohl bych pokračovat……

Popravdě není hotovo a splněno vše, to nakonec není přece nikdy. Ale byl položen základ k tomu, aby Jižní Město bylo hrdým a soběstačným městem se všemi službami, s nabídkou pro aktivní vyžití. Základ proto, aby se Jižní Město nevracelo do doby, kdy bylo hlavně tzv. noclehárnou, ale městem s velkým M. To přeji nám všem, všem obyvatelům Jižního Města. Stejně jako nám všem přeji pravdivé informace, které nebudou zavádějící a ani nebudou polopravdami.

Jan Gabriel

Zastupitel MČ Praha 11

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama