Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2015 18:47:24

Banderovcům se kolaborace s nacismem nakonec vyplatila

Banderovcům se kolaborace s nacismem nakonec vyplatila

Jak dlouho ještě budeme zavírat oči nad tím, co se děje na Ukrajině?

Jak se bude na Ukrajině slavit 9. května „Den vítězství nad nacismem“, když ukrajinský parlament z uplynulého týdne dal schváleným zákonem  do stejné roviny nacismus a komunismus a přiznal de facto banderovcům, kteří kolaborovali s nacismem, status „bojovníků za nezávislost“ a tím jim mimo jiné například zajistil i sociální záruky?

Jen pro připomenutí. Na vypracování tohoto zákona se podílel i syn vrchního velitele UPA Jurij Šuchevyč. Ukrajinská povstalecká armáda se podílela na masakrech Čechů na Volyni, Sovětů, Židů, Cikánů a Poláků!

Ukrajina dává do stejné roviny nacismus a komunismus a tím pádem uráží nejen oběti z řad Rudé armády, ale i všechny ostatní oběti nacismu. Dále Ukrajina vzdává významnou poctu ukrajinským spolupracovníkům s nacismem a snaží se tím přepisovat historii. To je ta „demokracie“, kterou Západ na Ukrajině podporuje? Většině evropských států nevadí, že se pomalu začíná přepisovat historie? Jen podotýkám, že se nenápadné, avšak účelné přepisování historie sporadicky začíná objevovat i v České republice.

Co čeká veterány druhé světové války žijící na Ukrajině, kteří bojovali na straně Rudé armády? Budou se jim banderovci krutě mstít za to, že přispěli k porážce nacismu?

Jak dlouho ještě budeme zavírat oči nad tím, co se děje na Ukrajině? Ukrajina se bude ještě více radikálně vyvíjet a pokud Evropská unie nedá od Ukrajiny takzvaně ruce pryč, tak bude Evropa zcela jiná, než ji známe doposud.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama