Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2015 11:31:22

Co prvňák, to tablet. Co nápad, to úlet

Co prvňák, to tablet. Co nápad, to úlet

Kdyby bylo léto, myslela bych, že dostal ministr Chládek úpal. Čemu mám ale přičíst další z jeho bláznivých nápadů, nevím. To co posledních měsících předvádí ministr školství, by se dalo nazvat férií.

Jeden divočejší návrh střídá druhý. Přináší náměty, které jsou naprosto mimo současný systém vzdělání, a znevažuje svůj úřad. Výčet jeho přehmatů není úplný, ale poslouží jako obrázek jeho působení.

Marcel Chládek jako stínový ministr školství chtěl, aby děti začínaly chodit do školy v sedmi letech. O rok později si už přeje povinný začátek školního vzdělávání už v 5 letech.

Ministr chce rozhodovat o tom, jaké potraviny se budou ve školních automatech nabízet dětem, posílat děti na učební obory podle přání zaměstnavatelů či nepovolit individuální vzdělání na druhém stupni základních škol.

Na druhou stranu slibuje rodičům předškoláků výuku angličtiny už v mateřské škole a teď nově i tablety pro prvňáky. Pominu finanční a organizační stránku věci. Zajímalo by mě, zda tento nápad konzultoval s učiteli a s odborníky na didaktiku?

Rozvoj motoriky prostřednictvím psaní děti rozvíjí. Návrh pana ministra je scestný a matoucí veřejnost i učitele. Myslím, že už nastala doba, aby zasáhl pan premiér Sobotka, Nebo mu nevadí, že jeho ministr způsobuje chaos a poškozuje školství?

Anna Putnová, poslankyně a expertní mluvčí pro oblast školství TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama