Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2015 8:03:25

Zpřístupňujeme kulturní dědictví veřejnosti

Zpřístupňujeme kulturní dědictví veřejnosti

Rada schválila vyhlášení 2 zakázek, které umožní další zpřístupnění kulturního dědictví veřejnosti.

Rada schválila vyhlášení 2 zakázek, které umožní další zpřístupnění kulturního dědictví veřejnosti.

„Ve Středočeské vědecké knihovně bude umístěna skenovací linka s příslušným softwarem pro zpřístupnění digitálního obsahu. Středočeši včetně obcí tak budou mít možnost zdigitalizovat si své historické dokumenty, třeba kroniky, které pak následně můžeme zpřístupňovat veřejnosti,“ popsal zakázku radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek a dodal.:“ Zároveň umožníme našim organizacím ukládání databází kulturního dědictví, sbírek, na zálohovaném krajském úložišti, vzájemnou integraci a s tím související další využití.“

Dodávka software pro evidenci katalogu kulturního dědictví má hodnotu 3,75 milionu Kč s DPH a zahrnuje vlastní program pro evidenci v krajském digitálním repozitáři, licence a implementaci, rozhraní pro vybudování webových služeb, import dat ze stávajících řešení, vyškolení uživatelů a administrátorů a servis a zákaznickou podporu.

Dodávka software pro zpřístupnění digitálního obsahu a dodávka skenovací linky má hodnotu 5 milionů Kč s DPH a obsahuje informační systém, který bude poskytovat funkce a služby vázané na technologické centrum kraje. Zahrnuje vlastní skenovací linku pro digitalizaci dokumentových fondů, software pro zpracování digitálního obsahu, portál pro zpřístupnění.

Projekt přispěje k rozvoji vědeckého bádání a poznání nejen v rámci ČR, ale celé Evropy, podpoří ochranu vzácných a ohrožených dokumentů a zkvalitní služby badatelům, pedagogům, studentům i návštěvníkům kraje.

85% způsobilých nákladů bude hrazeno z Integrovaného operačního programu, z výzvy 19.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama