ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2015 13:00:13

Dvě zemědělské školy dostanou evropské dotace na rozvoj praktické výuky

Dvě zemědělské školy dostanou evropské dotace na rozvoj praktické výuky

Studenti Vyšší odborné školy a Střední zemědělské školy Benešov dostanou na novou jezdeckou halu, odbornou učebnu a další zázemí 41 milionů korun.

Střední zemědělská škola a Střední odborná škola Poděbrady se dočká revitalizace školní zahrady a zmodernizované přírodní laboratoře za 22 milionů korun. „Obě školy získaly na projekty dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy (ROP),“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Projekt benešovské školy má zkvalitnit výuku v oborech Agropodnikání, Zahradnictví
a Zemědělské podnikání a zlepšit odbornou přípravu v oborech Veterinářství a Přírodovědné lyceum. „Na kvalitu odborné výuky jsou kladeny stále větší nároky a cílem projektu je zabezpečit uplatnění absolventů našich škol na trhu práce,“ řekl statutární náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sportu Milan Němec (ČSSD).

V benešovské škole bude vybudována krytá jezdecká hala včetně ustájení koní a venkovního zastřešení jízdárny, kruhová dráha a zázemí pro driving range. Nové výukové prostory se vybaví nábytkem, šatnami a sociálním zařízením. V areálu bude navíc zbudován vlastní zdroj pitné vody a trafostanice. Středočeský kraj na projekt „Vytvoření zázemí praktické přípravy pro obory VOŠ a SZeŠ Benešov“ přispěl částkou 6,2 milionu korun a dotace z ROP činila přes 35 milionů korun.

I projekt „Školní ekologická zahrada – živá laboratoř“, který Středočeský kraj podpořil částkou 3,4 milionu korun a ROP dotací ve výši 19 milionů korun, přinese poděbradské škole výrazně lepší odborné vzdělávání. Nová zahrada bude sloužit jako přírodní laboratoř pro výuku biologických a ekologických předmětů nebo principů ekologického zemědělství. Součástí projektu bude i vytvoření ekologické stezky na téma ekosystémy a biodiverzita
a realizace možnosti využití bioodpadu formou kompostování. Celá zahrada bude přístupná veřejnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama