Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2015 17:37:44

Fascinující sebeobhajoby A. Vondry

Fascinující sebeobhajoby A. Vondry

Alexandr Vondra, který se v současné době velmi rád vyjadřuje k bezpečnostní situaci v ČR, by se měl hlavně veřejnosti omluvit za to, že České republice při českém předsednictví EU způsobil škodu 848 milionů korun v notoricky známé kauze ProMoPro.

Pro deník Právo však, místo sypání si popela na hlavu, do SMS uvedl: „Je to naprosto absurdní. Vloni Úřad vlády mluvil o 500 miliónech pokuty a říkal, že se odvolá. Pokud teď mluví o 800 miliónech, vypadá to, že se odvolal buď špatně, nebo si hraje s ministerstvem financí s cílem ovlivnit jednání soudu, který ještě ani nerozhodl v první instanci. Nerozumím tomu.“

Absurdní je jednak Vondrova argumentace, že nezpůsobil škodu 848 milionů, ale jen „500“ milionů, a jednak je také absurdní, že Vondra dnes ještě může psát podobné „chytré“ SMS a v médiích vesele mudrovat ohledně potřebnosti amerických základen a českém území, a nekrouží v teplákách po dvoře pankrácké věznice.

V souvislosti s touto kauzou jsem si vzpomněl, co ve Švejkovi říkal inspekční generál Schwarzburg velitelům posádek, našel-li, že je něco v nepořádku:  „Máte revolver?“ „Mám.“ „Dobře! Na vašem místě jistě bych věděl, co s ním dělat, neboť co zde vidím, to není posádka, ale stádo sviní.“…

Jiří Paroubek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama