Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2015 12:15:00

Jeden pracovní den na invalidním vozíku byla zajímavá zkušenost

Jeden pracovní den na invalidním vozíku byla zajímavá zkušenost

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka se rozhodl strávit jeden pracovní den na invalidním vozíku.

Premiér, který je z titulu své funkce zároveň předsedou Vládního výboru pro zdravotně postižené občany, si chtěl na vlastní kůži vyzkoušet problémy a upozornit na bariéry a omezení, s kterými se handicapovaní spoluobčané potýkají každý den. Jeho komentář:

Předseda vlády Bohuslav Sobotka strávil pracovní den na invalidním vozíku, 24. dubna 2015.

"Na Vládním výboru pro zdravotně postižené občany, jehož jsem předsedou, projednáváme pravidelně důležité agendy a opatření, která mají za cíl zlepšit život našim tělesně postiženým spoluobčanům. Rozhodnutí strávit pracovní den na invalidním vozíku proto vnímám jako zajímavou a důležitou zkušenost, díky níž si zdravý člověk skutečně uvědomí množství bariér a překážek, s kterými se každý den postižení potýkají a které se snažíme na vládní radě řešit, “ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Předseda vlády na invalidním vozíku strávil celý svůj pracovní den, který zahrnoval ranní poradu, jednání o budoucnosti České pošty s ministrem vnitra Milanem Chovancem a ředitelem České pošty Martinem Elkánem i řadu jednání na Úřadu vlády. Premiér dnes rovněž vedl jednání Vládního výboru pro zdravotně postižené občany či navštívil občanské sdružení PROSAZ, které pomáhá zapojovat zdravotně postižené do běžného života zajištěním přímé péče.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka strávil pracovní den na invalidním vozíku, 24. dubna 2015.

 Tisková zpráva Vlády ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama