Ivo Vašíček

Právo na informace a ochranu soukromí
  • Piráti
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2015 15:14:00

Podněcování lidí k udavačství se nám nelíbí!

Podněcování lidí k udavačství se nám nelíbí!

Ivo Vašíček glosuje aktuální kampaň neexistující společnosti BSA propagující "softwarovou čistotu":

Udavačství má u nás dlouhou tradici. Když za německé okupace vypsaly úřady finanční odměny pro udavače, přišly na Gestapo tisíce udání od uvědomělých občanů odsuzujících terorismus.

V současné době vypsala finanční odměny za udávání BSA. Vyzývají zaměstnance firem, aby udávali své zaměstnavatele, kteří používají nelegálně licencovaný software.

Piráti sice nepodporují nelegální využití licencovaného software ke komerčním účelům, ale podněcování lidí k udavačství se nám nelíbí. Jsme přesvědčeni, že zastaralý obchodní model prodeje pomocí licencí už nemá budoucnost. Uvědomují si to softwarové firmy a přizpůsobují nové situaci své produkty. Software je stále více poskytován formou služby a roste počet firem a uživatelů svobodného software. Stavět byznys na špehování a udavačství považujeme za přežitek minulého století.

Kampaň BSAVěříme, že už brzy bude systém prodeje pomocí licencí zrušen a tržeb za software budou firmy dosahovat bez nutnosti užití mocenského aparátu státu a udavačství. Takových firem je stále více a se změnami počítají už i ty největší. Snaží se však využít současné situace, dokud to jde.Proto vyzýváme podnikatele a veřejnost, ať se vyhýbají nákupu softwarových licencí a využijí raději softwarových služeb nebo svobodný software. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama