Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2015 9:53:00

Lidovci vždy byli a budou proevropská strana

Lidovci vždy byli a budou proevropská strana

Europoslanec Tomáš Zdechovský oficiálně potvrdil, že se na květnovém celorepublikovém volebním sjezdu KDU-ČSL ve dnech 23. – 24. května ve Zlíně chce ucházet o post místopředsedy pro evropské záležitosti.

Zdechovský se nedávno stal místopředsedou mladých lidovců v Evropském parlamentu a chce se i nadále soustředit na profilování českých lidovců v evropské politice. „Lidovci vždy byli a budou proevropská strana. Proto chci naší stranu více profilovat v evropských tématech a přinášet do České republiky evropská témata,“ prozradil důvody své kandidatury europoslanec Tomáš Zdechovský, který neuvažuje o aktivním vstupu do české politiky.

Podporu a nominaci na post místopředsedy strany získává Zdechovský napříč republikou. Nominovaly ho organizace ve Znojmě, Hradci Králové, v Havlíčkově Brodě, Ústí nad Orlicí a naposledy i na krajské konferenci Libereckého kraje, která se uskutečnila v Jablonci nad Nisou.

Kdo je Tomáš Zdechovský

Tomáš Zdechovský (1979, Havlíčkův Brod) je český poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL. Předtím působil jako krizový manažer a mediální analytik. Ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 kandidoval za KDU-ČSL na 3. místě a byl s počtem 5 063 preferenčních hlasů do Evropského parlamentu. Zdechovský hovoří čtyřmi světovými jazyky.

Zdechovský působí v Evropském parlamentu ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu a ve Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci. Vloni se začal aktivně angažovat v kampani za navrácení dvou českých chlapců, kteří byli v Norsku odebráni tamním sociálním úřadem jejich české matce. Inicioval také otevřený dopis norským úřadům, pod který se podepsalo téměř 50 europoslanců z různých zemí a frakcí v Evropském parlamentu.

Nyní bojuje za jedno sídlo Evropského parlamentu, soustředí se na kontrolní činnost rozpočtu a tématům imigrace a vnitřní bezpečnosti. Evropská lidová strana ho pověřila starostí o rozpočet na bezpečnost nebo kontrolou evropských agentur. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama