ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2015 16:54:27

Středočeský kraj podpořil mažoretkový sport

Středočeský kraj podpořil mažoretkový sport

V neděli 26. dubna 2015 se v příbramské sportovní hale konal Region Cup Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu.

Soutěžilo se v několika věkových kategorií, od nejmenších děvčat, přes kadetky (8 až 11 let), juniorky až po seniorky (nad 15 let), a to v klasické disciplíně baton (hůlka) a mladší disciplíně pom-pom (třásně). Předvedli se sólistky, dua, tria i formace. Celkově se regionálního kola zúčastnilo zhruba 400 mažoretek. Akci podpořil Středočeský kraj finančně i formou darů pro jednotlivé výpravy.

Příbramskou soutěž organizují sice místní mažoretky, spadá však pod prestižní asociaci MAC (Majorettes Association Czech), jejíž prezidentka Dagmar Kubíčková na soutěž také dorazila. Ve svém projevu poděkovala organizátorům i všem partnerům a sponzorům akce, mezi nimiž je také město Příbram a Středočeský kraj. Dále k mažoretkám promluvil příbramský starosta Jindřich Vařeka (ANO), který soutěž oficiálně zahájil, a slova se ujal také příbramský zastupitel Juraj Molnár (ČSSD). Z pověření hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery (ČSSD) předal i dárky pro vedoucí jednotlivých výprav. "Jsem velmi rád, že se mohu opět zúčastnit této soutěže. Chtěl bych vám vyřídit pozdrav od pana hejtmana Miloše Petery a popřát vám mnoho úspěchů a radosti z vašeho sportu," řekl na úvod soutěže Juraj Molnár. 

Zhruba čtyři stovky mažoretek přijely do Příbrami téměř z celé České republiky. Svoje zastoupení na Region Cupu měly kromě domácího města i Praha, Blatná, Brandýs nad Labem, Chomutov, Chotěboř, Dačice, Děčín, Hradec Králové, Jaroměř, Jirkov, Mělník, Pardubice, Nový Bor, Postoloprty, Písek, Telč, Trutnov, Štětí či Česká Lípa.

Před samotným soutěžením proběhlo také jedno poděkování. Letos je tomu totiž 10 let od vzniku příbramského týmu mažoretek a po celou dobu je vede manželský pár Pourových se svou dcerou Terezou. Za svoji nejen trenérskou péči sklidili velký aplaus zaplněné sportovní haly.

A jak soutěž, ve které se hodnotí choreografie, souhra, práce s hůlkou či třásněmi, umělecké zpracování, celkový dojem, pohybová náročnost a další prvky dopadla? Mezi sólistkami se nejvíce může radovat Anna Hurtová z České Lípy, která zvítězila o desetinu bodu nad druhou Lenkou Kotvovou z Prahy. Bronzový stupeň obsadila domácí soutěžící Kristýna Harásková. V rámci formací mohou také nejvíce slavit v České Lípě. Tým Adelajnky obsadil totiž v kategorii kadetky - baton první místo a další českolipský tým - Rytmic se umístil na místě druhém. Třetí místo vybojovaly Novoborské mažoretky. Také v juniorské kategorii zvítězily mažoretky z týmu Rytmic Česká Lípa a podobný úspěch zaznamenala tato výprava i v kategorii senior, kde obsadila druhé místo. Šťastnější byly pouze mažoretky z Nového Boru a třetí místo vybojovala výprava z Dačic.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama