Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2015 21:13:00

Až 150 na dálnici, ale jen někde

Až 150 na dálnici, ale jen někde

Na dálnici až 150, jinde až 110 – ale pozor ne celoplošně.

Stále platí omezení rychlosti na 90/130, jen jsme schválili možnost správci komunikace, aby za podmínek, kdy nedojde k ohrožení ostatních účastníků silničního provozu, na bezpečném úseku, zvýšil rychlost jízdy o 20 km/hod.

Byla doba, kdy na dálnicích platilo omezení na 90 a pohybovaly se tady zpravidla auta typu Trabant a podobná. Pak někdo našel odvahu a zvýšil rychlost na 110. Pak někdo našel odvahu znovu a zvýšil rychlost na 130. Myslím si, že to opravdu nesouvisí s nehodovostí. Dnešní auta jsou technologicky opět na vyšší úrovni a nastala doba na to, aby se na některých úsecích rychlost na 150 zvýšila.

Nehodovost je smutný jev. Zabíjí každoročně stovky lidí v ČR a tisíce v Evropě. Mnohdy si smrt zaviní řidič/chodec sám. Lze ovlivňovat legislativou, prevencí a tresty. Nepřiměřená rychlost mnohdy zabíjí, ale nepřiměřená rychlost není totéž co rychlostní limit. Někdy i třicítka je nepřiměřená i když smíte jet třeba 70.

Dali jsme ministerstvu možnost. Nemusí ji využít. A současně stále platí ustanovení, že maximální povolená rychlost na dálnici je 130. Dodnes nebylo zákonem povolena ani vyjímka. Pokud projde zákon celým legislativním procesem, bude to jinak.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama