Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2015 8:06:40

Volnočasová kulturní centra mají podporu kraje

Volnočasová kulturní centra mají podporu kraje

Rada kraje schválila Memorandum o spolupráci se spolkem Kultura pro mládež, které se týká podpory volnočasových kulturních center.

Rada kraje schválila Memorandum o spolupráci se spolkem Kultura pro mládež, které se týká podpory volnočasových kulturních center.

„Podobně jako existuje síť sportovišť a hřišť pro volnočasovou sportovní činnost, měla by existovat i síť tzv. volnočasových kulturních center pro uměleckou a další zejména duševní činnost, kde by lidé aktivně využívali volný čas a spojovali se vzájemně dohromady – nazýváme je volnočasová kulturní centra nebo-li zkušebny,“ představil projekt radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Volnočasová kulturní centra by mohla vzniknout i při základních uměleckých i dalších školách nebo v rámci Domů dětí a mládeže. Kraj má i též spoustu zbytného či nedostatečně využívaného majetku, který by se dal využít pro projekt zkušeben.

Spolek Kultura pro mládež v rámci projektu zkusebny.com od roku 2004 poskytuje prostory pro umělecké či jiné kreativní a duševní činnosti zdarma či za dostupnou cenu všem bez rozdílu na sociální původ, věk, rasu, umělecký styl v již 135 pobočkách v ČR a SR.

Svou činností navazuje na Základní umělecké školy a domy dětí a mládeže. Soustředí se na aktivní tvůrce – na neorganizované děti, mládež a dospělé – hudebníky, divadelníky, výtvarníky, tanečníky, sochaře, umělecké kováře, žáky ZUŠ, AMU a další. Registruje již přes 500 000 osob. Do 5 let chce vybudovat síť 220 poboček ve všech městech nad 5000 obyvatel.

Uživateli zkušeben byli i vítězové soutěží Superstar, Eurosong, Českého Slavíka i Anděla – Farna, Langerová, Kerndlová, Bárta, Drda, Savka, Xindl X, Lunetic a další.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama