ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2015 9:35:11

Město Příbram hledá lékaře a zdravotníky protialkoholní záchytnou stanici

Město Příbram hledá lékaře a zdravotníky protialkoholní záchytnou stanici

Město Příbram hledá odborného garanta, lékaře bez specifikace a zdravotníky na protialkoholní záchytnou stanici (PZS).

Na základě rozhodnutí (bývalého) Okresního úřadu Příbram došlo dnem 1.3.1993 k vyčlenění PZS ze zařízení Nemocnice s poliklinikami v Příbrami. Nemocnice s poliklinikami v Příbrami přesto měla zajistit Lékařskou službou první pomoci dohled, který je nezbytnou součástí péče o zachycené občany. Tato forma spolupráce již dávno skončila a aktuální provoz PZS v budově bývalé I. polikliniky zůstal nedořešeným dědictvím ke zrušení. 

PZS je zařízením specifického charakteru. Do standardního či běžného zdravotního (lékařského) provozu, poskytující občanům nemocniční péči, nezapadá. Přesto zákon vyžaduje určitý standard, který nelze obejít. 

Našim cílem není PZS ve městě Příbram zrušit, a tím naplnit intoxikovaným osobám luxus současných zdravotnických zařízení na úkor ostatních občanů, ale v nových prostorách, které ve spolupráci s příbramskou nemocnicí připravujeme (v areálu nemocnice Na Zdaboři), vybudovat zdravotní službu, která naplní legislativní požadavky a bude chránit naše občany před osobami, které jsou typickými „klienty“ této „zdravotní“ péče. Vedení města Příbram proto hledá zdravotnický personál, který by využil nabídku zajímavé pracovní zkušenosti (např. na dohodu o pracovní činnosti) a pomohl zachovat provoz PZS, která jinak v Příbrami, alespoň co se týče režie města, zanikne. 

Kontaktní osobou pro zájemce o informace nejen k pracovním pozicím ochotně poskytne vedoucí OSVZ Mgr. Robert Dikan, tel. 318 402 249, robert.dikan@pribram-city.cz

Ilustrační fotografie: stávající stav protialkoholní záchytné stanice. Foto: Město Příbram. ©

Pavlína Svobodová, tisková mluvčí radnice
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama