MUDr. Jan Hýsek

EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • DOMA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2015 23:07:57

Proč už Čech nemá stejný plat a důchod jako Němec?

Proč už Čech nemá stejný plat a důchod jako Němec?

Jak se dostat co nejrychleji na německé platy a důchody?

 Často se setkávám s otázkou lidí proč už nemáme takové platy a důchody jako Němci. Jako Češi se určitě nemáme špatně a z pohledu celého světa patříme mezi nejbohatší národy. Němci jsou na tom ještě mnohem lépe. Čím to je? Inu, je to celkem prosté. Němci, Rakušané či třeba Britové pracují jaksi téměř třikrát efektivněji než my a tedy mají téměř třikrát větší HDP na hlavu. Proto jezdí Čech fábií nebo oktávií a Němec bavorákem nebo mercedesem. Navíc jsou mnohem finančně vzdělanější a i proto mají krásné důchody. Protože o nich lépe přemýšlí a pracují na nich desítky let před odchodem do penze. 

Řešení je prosté. Začněme všichni, každý od sebe, mnohem lépe a efektivněji pracovat. Investujme do svých nástrojů i sami do sebe. Dostávejme lepší nápady na inovace. Lépe se připravujme na penze, protože stát se o nás v budoucnu nebude schopen postarat. Zvyšujme si naše finanční IQ. A jednoho krásného dne bude díky tomu i Čech jezdit v mercedesu, ne-li v jaguaru či porsche (mimochodem zakladatel Ferdinand Porsche byl Čech z Vratislavic nad Nisou). A budeme mít krásné důchody. Není jiná cesta. Nakonec je to fér, nemyslíte?

(A nebo se to dalo napsat mnohem jednodušeji - Poškodilo nás všechny 50 let komunismu a socialismu. Nebýt tohoto neštěstí, Čech bere stejně jako Němec. Proto se to teď musíme znovu učit a moc makat. Dlouhá cesta přátelé.... Dlouhá cesta.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama