PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2015 9:52:00

V Maďarsku existuje mnoho příležitostí pro české firmy

V Maďarsku existuje mnoho příležitostí pro české firmy

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek 5. května 2015 přivítal v Černínském paláci ministra zahraničního obchodu a zahraničních věcí Maďarska.

 Šéf české diplomacie a ministr Péter Szijjártó jednali o rozvoji bilaterálních vztahů a programu českého předsednictví ve Visegrádské skupině.

Ministři ocenili výborné bilaterální vztahy a pozornost věnovali především možnostem posílení spolupráce v politické a ekonomické oblasti. Vyzdvihli zejména pozitivní vývoj česko-maďarské obchodní bilance, která vykazuje v posledním období stálý nárůst. „Máme mimořádný a rekordní objem vzájemného obchodu,“ konstatoval v této souvislosti ministr Zaorálek. „V Maďarsku existuje mnoho příležitostí pro zakázky českých firem, vnímáme zde velký potenciál do budoucna,“ dodal šéf české diplomacie.

Mezi priority českého předsednictví náleží energetická unie

Dalším tématem jednání byly cíle a program českého předsednictví ve Visegrádské skupině. ČR bude během něj navazovat na řadu iniciativ, s nimiž přišlo maďarské předsednictví před dvěma lety. „Mezi priority českého předsednictví náleží energetická unie. Jsem rád, že Maďarsko české priority sdílí,“ uvedl na toto téma ministr Zaorálek.

Ministři diskutovali také o aktuálních otázkách mezinárodní politiky, prioritách summitu Východního partnerství v Rize, posilování energetické bezpečnosti EU a problematice připravované dohody o volném obchodu mezi EU a USA.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama