ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2015 18:05:00

Landa a císař Karel IV.? Hymna od krajně pravicového skinheada, to ne!

Landa a císař Karel IV.? Hymna od krajně pravicového skinheada, to ne!

Skutečnost, že zástupci hl. m. Prahy měli zadat bez vědomí rady hlavního města Prahy vytvoření jakési „hymny“ k 700. výročí narození Karla IV. zpěváku Danielu Landovi, považuje pražská ČSSD a já osobně za skandální, nepochopitelné.

V plném rozsahu se od takovéto aktivity distancujeme.

Daniel Landa je spoluzakladatel skinheadského hnutí u nás a exponentem krajní pravice. Jeho spojení s osobností císaře Karla IV. jde proti smyslu všeho, co sám Karel IV. ve svém životě hlásal a prosazoval. Jsme přesvědčeni, že oslavy jedné z největších postav české a evropské historie mají mít důstojný a historicky pravdivý ráz a nesmí být zneužívány pro ideologické kampaně.

Vyzýváme proto radního pro kulturu Jana Wolfa, aby okamžitě ukončil spolupráci se zpěvákem Danielem Landou na této „hymně“ a radě hlavního města předložil celý koncept oslav 700. výročí narození Karla IV.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama