MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2015 10:12:18

S Izraelem na špičku v inovacích

S Izraelem na špičku v inovacích

Izrael je pro Českou republiku po všech stránklách ideálním partnerem k vědecko-technologické spolupráci.

Je vším, čím bychom chtěli být i my: malou zemí s omezenými lidskými a přírodními zdroji, která se přesto dokázala stát inovačním obrem. Navíc nás pojí nejen historické vazby, ale i strategické spojenectví.

Jsem opravdu rád, že jsem mohl loni se svým protějškem Jaakovem Perim podepsat deklaraci o spolupráci ve výzkumu a vývoji. A že brzy vyšleme do Tel Avivu našeho vědeckého atašé. Izrael má nejen nejhustší koncentraci nositelů Nobelových cen, ale je rovněž lídrem v uvádění vědeckých objevů do průmyslové praxe, zemí start-up firem a efektivních venture capital fondů.

To je pro nás inspirace. S izraelskými týmy se naši vědci mohou dostat mezi absolutní světovou špičku. Prioritou jsou pro nás biotechnologie, nanotechnologie, IT či strojírenství. Izraelské firmy rovněž investují do vědy a výzkumu 4% HDP (dvakrát více, než české). Navíc spolupracují přímo s univerzitami a výzkumnými institucemi, které díky tomu dokáží komercializovat své myšlenky a nápady daleko lépe, než u nás.

I my máme co nabídnout. Máme mnoho skvělých vědeckých mozků a nová špičkové vybavená vědecká centa. Společně dokážeme víc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama