Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2015 15:58:30

Své znovuzvolení neberu jen jako osobní úspěch. Je to také úspěch ODS

Své znovuzvolení neberu jen jako osobní úspěch. Je to také úspěch ODS

Jan Zahradil dále povede třetí největší stranu v Evropě

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) byl v pátek znovu zvolen do funkce předsedy Aliance Evropských konzervativců a reformistů (AECR). Tato celoevropská politická strana sdružuje strany z jedenadvaceti evropských i mimoevropských států. Jejím členem je také britská Konzervativní strana v čele s premiérem Davidem Cameronem.

„Své znovuzvolení neberu jen jako osobní úspěch. Je to také úspěch značky ODS, která u zrodu AECR stála, a její eurorealistické politiky. A je to i úspěch pro ČR, protože jsem první a zatím jediný Čech, který takovou funkci zastával,“ řekl Jan Zahradil po volbě.

Jan Zahradil stojí v čele AECR od července 2010. Aliance středopravicových stran si klade za cíl hájit představu Evropské unie tvořené suverénními členskými státy, volného trhu, svobody a parlamentní demokracie. AECR byla založena v roce 2009. Po volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 se Evropští konzervativci a reformisté stali třetí nejsilnější politickou skupinou v Evropě a hlasem mainstreamové opozice, která odmítá eurofederalismus socialistů a lidovců.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama