ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2015 16:41:33

Nádraží Bubeneč by mělo sloužit Pražanům

Nádraží Bubeneč by mělo sloužit Pražanům

Náměstek pražské primátorky a radní Petr Dolínek (ČSSD) zahájil jednání, která by měla vést k tomu, že Hlavní město Praha koupí od Českých drah dnes již nefunkční budovu nádraží v Praze Bubenči.

Cílem je, aby magistrát ve spolupráci s Prahou 6 přetvořil budovu nádraží v centrum kultury a života občanů městské části.

„Jednání jsou na začátku, ale udělám vše proto, aby se záměr podařil. Na bývalém nádraží jsem se setkal se zástupci Prahy 6, Českých drah, Správy železniční dopravní cesty a dalších institucí a jsem velmi optimistický,“ řekl náměstek Dolínek.

Záměrem, který bude nyní Dolínek prosazovat v radě hlavního města, je, že budovu koupí Hlavní město Praha a následně ji předá do správy Městské části Praha 6. Magistrát začne zároveň ve spolupráci s radnicí Prahy 6 pracovat na představě využití budovy nádraží i přilehlé budovy.

„Moje představa je, že by budovy sloužily například aktivitám pro děti, občanským sdružením či kulturním akcím. Prostory určitě nabídneme třeba skautům. Určitě by zde neměla zaniknout stále fungující nádražní restaurace. Chceme však jít přirozenou cestou. Se zástupcem starosty Prahy 6 panem Poláchem a panem radním Vaculíkem jsme se dohodli, že primárně bude dán prostor názorům a návrhům občanů,“ vysvětlil Dolínek.

Cena, za kterou by magistrát budovy od Českých drah odkoupil, ještě není stanovena, nicméně podle předběžných odhadů by za budovu samotného nádraží měla Praha zaplatit zhruba kolem deseti milionů korun. Magistrát i Praha 6 by chtěli využívat i přilehlé pozemky, které však nebudou součástí koupě, ale ve hře je buď pronájem či svěření do péče.

„Nyní musíme počkat na znalecký odhad kupní ceny a následně se povedou jednání o všech detailech. Genius loci tohoto místa je však velmi silný a jsem přesvědčen, že je v zájmu města, aby se nestalo kořistí developerů, ale sloužilo občanům. Budu projekt podporovat všemi silami,“ slíbil náměstek Dolínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama